Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka otvorila novu školu

Kosor: Tko smo mi?; Djeca: Jadranka Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor otvorila je u Remetincu, u blizini Novog Marofa, novu zgradu Područne škole Remetinec u sklopu Osnovne škole Novi Marof.

Osam razreda Područne škole Remetinec pohađa 192 učenika. Izgradnja nove škole počela je 2009. godine, a stajala je 17 milijuna kuna, od čega je 90 posto dala država i po pet posto grad Novi Marof i Varaždinska županija, rekao je ravnatelj škole Anđelko Bošnjak.

Dodao je da su učenici nižih razreda do ove školske godine u Remetincu nastavu pohađali u staroj i derutnoj zgradi, a učenici viših razreda u Osnovnoj školi Novi Marof, koja je s oko 1000 učenika najveća škola u Varaždinskoj županiji i jedna od najvećih u Hrvatskoj.

Kako bi i učenici Područne škole u Remetincu mogli prijeći na nastavu u jednoj smjeni, potrebno je izgraditi novu školu u Oštricama, istaknuo je ravnatelj Bošnjak te dodao da školi u Remetincu i dalje nedostaje športska dvorana.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

'Treba nam novac!'

Nastava tjelesnog odgoja zasad se u Remetincu održava na dva vanjska igrališta i u jednoj učionici. Imamo sve projekte i troškovnike za novu školsku športsku dvoranu, ali nam treba novac. Uspijemo li ga osigurati, Područna škola Remetinec mogla bi kroz godinu-dvije imati i novu športsku dvoranu, rekao je Bošnjak.

Premijerka Jadranka Kosor obećala je da će vlada pomoći kako bi mogla početi izgradnja športske dvorane. Otvarajući školu, istaknula je da je ulaganje u znanost i obrazovanje najbolje ulaganje u gospodarstvo i budućnost. Prilikom posjeta Kosor je upitala učenike 'znate li tko smo mi', na što su joj oni odgovorili 'Jadranka Kosor'.

U pratnji premijerke bili su ministri Đuro Popijač i Radovan Fuchs. Pošto je otvorila Područnu školu Remetinec, predsjednica vlade posjetila je sa suradnicima te čelnicima Varaždinske županije i grada Novog Marofa crkvu Blažene Djevice Marije Kraljice Svete krunice u Remetincu, a zatim i tvornicu Metal Product d.o.o. u Brezničkome Humu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene