Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepoznajete li svoj?

FOTO Krali bicikle pa ih prodavali preko oglasnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila fotografije 18 bicikala koji čekaju svoje vlasnike u prostorijama PU Krapinsko-zagorske.

Bicikli su pronađeni nakon zajedničke akcije Policijske uprave krapinsko-zagorske u suradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Zabok i policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, te Policijske postaje Samobor. Akcijom je provedeno i  kriminalističko istraživanje nad dvojicom 29-godišnjih hrvatskih državljana za koje se smatra kako su otuđili vrijedne bicikle, priopćeno je iz PU Krapinsko-zagorske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podsjetnik Važna promjena za vozače stupa na snagu za nekoliko dana: Za koga se stvari mijenjaju, a za koga ostaju iste? Ilustracija - 2 Kotač promjena Projekt koji bi mogao promijeniti sve: Stiže jedan od ključnih dokumenata za budućnost prometa u Hrvatskoj

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jedan od dvojice 29-godišnjaka tijekom kolovoza, rujna i listopada ove godine, na području Krapinsko- zagorske županije, posebice na području koje sigurnosno pokriva Policijska postaja Zabok, te na području Policijske uprave zagrebačke, posebice na području Policijske postaje Samobor, počinio više kaznenih djela teških krađa i krađa u podrumske prostorije stambenih zgrada ili u garaže obiteljskih kuća, iz kojih je otuđivao uglavnom skuplje sportske bicikle i drugu tehničku robu.

Nakon izvršenih kaznenih djela tehničku robu i bicikle odvozio je drugom 29-godišnjaku koji ih je spremao u prostorima svoje obiteljske kuće, te je putem oglasnika oglašavao i prodavao ih osobama sa područja Krapinsko zagorske županije po znatno nižim cijenama od stvarne vrijednosti robe. Dio novčanih sredstava zadržao je za sebe, a veći dio davao osobi koja je izvršila krađe.

>>Evo zašto se biciklizmu smiješi SJAJNA budućnost!

Prilikom pretrage domova i drugih prostorija kod obojice 29-godišnjaka pronađeno je više komada sportskih bicikla i druge tehničke robe.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijete su kaznene prijave.

Za dio otuđenih predmeta utvrđeni su vlasnici te su predmeti i vraćeni oštećenim osobama dok se veći broj bicikala za koje osumnjičeni tvrde da potječu od izvršenja kaznenih djela nalazi pohranjena u prostorijama Policijske uprave krapinsko- zagorske, gdje oštećeni vlasnici mogu preuzeti svoje bicikle. Cijelu fotogaleriju bicikala pogledajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene