Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije dugo uživao u plijenu

Sisak: Razotkriven prevarant - Uzeo novac od 13 osoba nudeći im posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičeni prevarant uhićen je nakon što su ga oštećene osobe s područja Siska, Kutine i Petrinje kazneno prijavile zbog prijevare, izvijestila je sisačko-moslavačka policija.

Trinaesteoro ljudi ponadalo se da će za plaću od tisuću eura dobiti posao njegovatelja starijih osoba u Austriji koji im je obećao 36-godišnji prevarant, ali nakon što su mu platili po 250 eura na ime navodnih administrativnih troškova i otputovali u Graz na posao shvatili su da su nasamareni jer ih tamo nitko nije dočekao, dok im se muškarac više nije javljao na telefon.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

'Uvijek mi se činilo da se to događa nekom drugom, sve dok se meni nije dogodilo'

Osumnjičeni prevarant ipak nije dugo uživao u plijenu od 36.000 kuna jer je uhićen nakon što su ga oštećene osobe s područja Siska, Kutine i Petrinje kazneno prijavile zbog prijevare, izvijestila je sisačko-moslavačka policija.

Policijski istražitelji utvrdili su da je osumnjičeni tijekom veljače, ožujka i travnja pronalazio zainteresirane za poslove njegovatelja u Grazu s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Svoje žrtve pritom je lažno uvjeravao da će ih preko agencije zaposliti u Austriji kao njegovatelje starijih i nemoćnih osoba pri čemu bi bi za dva tjedna rada i dva tjedna slobodnih dana primali plaću od oko tisuću eura. Rekao im je da mu samo trebaju dati preslike dokumenata i po 250 eura potrebnih za pribavljanje uvjerenja o položenom tečaju za njegovatelje.

Krajem travnja, prema dogovoru, devetoro oštećenih autobusom je otputovalo u Graz, gdje ih je trebao dočekati izvjesni muškarac, no na autobusnom kolodvoru nitko ih nije dočekao, dok im se osumnjičeni nije javljao na telefon.

Čitatelji Dnevnik.hr u akciji protiv prevaranta iz Koprivnice: 'Prijetio je smrću, policija je nemoćna'

No, prevarantu je ubrzo na vrata pokucala policija pa mu je nakon ispitivanja u općinskom državnom odvjetništvu u Sisku sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Policija poziva građane koji su na isti način oštećeni da se jave u njima najbližu policijsku postaju i podnesu kaznenu prijavu.

Također upozorava građane da budu oprezni kada naiđu na oglas ili im netko ponudi takve i slične poslove u inozemstvu kojima im se nudi lagan posao i dobra zarada te da s velikim oprezom sklapaju ugovore o zaposlenju u inozemstvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene