Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za ubojstvo Pukanića i Franjića uhićeno 10 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U policijskoj istrazi atentata na Ivu Pukanića uhićeno je deset osoba, od kojih su dvoje srpski državljani. Akciju je provela specijalna policija jer se očekivao otpor budući da je riječ o opasnim pripadnicima krim miljea, više puta evidentiranim zbog kaznenih djela, izvijestio je danas načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Nije želio otkrio identitet uhićenih niti je li netko od njih osumnjičen i kao naručitelj ubojstva Pukanića, a ne samo kao izvršitelj atentata.

Pročitajte i ovo Privođenje vozača kamiona koji je naletio na kolonu vozila - 4 18 ozlijeđenih Ovo je vozač kamiona koji se zabio u kolonu automobila i ozlijedio 18 ljudi, bio je drogiran Ivan Pernar u tijeku istraživanje Policija privela Pernara pred školom, ravnatelj: "Htio je djecu pitati o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila"

Borovec nije odgovorio povezuje li se uhićene i s nekim drugim nedavnim teškim zločinima u Zagrebu.

'Primarno smo fokusirani na slučaj atentata na Ivu Pukanić, a hoće li se nešto dodatno otkriti u nastavku istrage vidjet ćemo', kazao je.

Izvijestio je da su na području PU vukovarsko-srijemske jučer poslijepodne uhićene četiri osobe, dok su ostale lišene slobode na području Zagreba, gdje je specijalna policija nasilno upala u nekoliko stanova.

>> Odvjetnik potvrdio da su Matanići i Mafalani osumnjičeni za atentat na Pukanića

Nad trojicom su prilikom uhićenja primijenjena sredstva prisile, pri čemu su dvojica lakše ozlijeđena te im je pružena liječnička pomoć. Lakše su ozlijeđena i dvojica policajaca.

Borovec je sa zadovoljstvo istaknuo da prilikom uhićenja nije bilo uporabe oružja.

Za danas je najavio nastavak kriminalističke obrade, pretragu desetak stanova, vikendica i sedam vozila, no nije odgovorio kada će osumnjičeni biti privedeni istražnom sucu.

'Očekujemo da ćemo pronaći nove dokaze i činjenice koje će potkrijepiti osnovanu sumnju da je riječ o počiniteljima', kazao je, dodavši da je u tijeku i međunarodna policijska suradnja s BiH i Srbijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene