Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od jutra uhićenja u Zagrebu

Andrija Jarak o velikoj akciji USKOK-a i policije: ''Ne pamtim da su u jednom danu provedena uhićenja u tri potpuno različita, nepovezana predmeta. To se nikad nije dogodilo''

Uhićenja u Zagrebu reporter Andrija Jarak prati ispred USKOK-a, koji provodi čak tri istovremene akcije.

U Zagrebu od jutra traju uhićenja i pretresi u čak tri velike akcije policije i USKOK-a. Uhićeno je više osoba, među kojima su Bandićeva bliska suradnica Ana Stavljenić-Rukavina, direktor HRT-a Kazimir Bačić

''Prava je rijetkost i uopće ne pamtim da je u jednom danu provedena akcija u tri potpuno različita predmeta koji ni na koji način nisu povezani. To se doista dosad nije dogodilo, barem ne u posljednjih 20 godina.

Najveći je broj uhićenih zbog adventskih kućica, to je afera o kojoj se godinama govorilo. Tri su tvrtke dobivale po izuzetno povoljnim cijenama najam tih kućica, a potom ih preprodavale po višestruko višim cijenama.

Pogodovanja i namještanja

Što se tiče glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, dosad znamo da njegovo uhićenje nije povezano s poslovanjem javnog servisa, nego se radi o usluzi jednom prijatelju tijekom kupnje, zamjene i prenamjene zemljišta. Čekamo da se oglasi USKOK i da točno navede za što točno i koga tereti.

Ana Stavljenić-Rukavina privedena je zbog sumnje da je namještala i pogodovala u natječaju za izbor novog ravnatelja Dječje bolnice na Srebrnjaku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija USKOK-a VIDEO Pogledajte trenutak kad policija odvodi glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića nakon pretresa kuće na Tuškancu

Pročitajte i ovo Pretres kuće Kazimira Bačića - 1 Uhićenja u metropoli U velikoj akciji USKOK-a osam uhićenih: Tijekom večeri pristižu u službene prostorije na ispitivanje, detalji najavljeni za četvrtak

Traju pretresi na nekoliko lokacija u Zagrebu, nakon pretresa će uhićeni biti odvedeni pritvorskom nadzorniku na Oranicama, a potom će jedan po jedan biti dovedeni na ispitivanje u sjedište USKOK-a.

Čuo sam reakcije političara o tajmingu lokalnih izbora. Nikad nije dobar tajming za uhićenja, tako da ne treba tome previše poklanjati pažnje i tražiti teorije zavjere. Ovo je akcija koja, kako doznajem, traje više od godinu dana'', izvijestio je Andrija Jarak.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene