Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Akcija 'Kukolj'

Uhićeni hrvatski policajci nema što nisu praštali za novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu akcije Kukolj uhićeno je 19 policajca koji su udaljeni iz službe.

Policajce, koje je u srijedu u sklopu akcije 'Kukolj' uhitila dubrovačko-neretvanska policija, Uskok tereti da u većem broju slučajeva nisu u zamjenu za mito naplatili zakonom propisane novčane kazne, iako su kontrolom prometa utvrdili da su počinili prekršaje, poput prekoračenja brzine, vožnje bez vozačke dozvole i izazivanja prometne nesreće.

Pročitajte i ovo Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno" Uskok, ilustracija - 2 USKOK u akciji Ministra iznenadilo uhićenje, čekaju se i detalji uloge bivše HDZ-ove uzdanice. Oglasila se glavna državna odvjetnica: "Pitanje je kud će istraga dovesti"

U akciji, koju je dubrovačko-neretvanska policija provela u suradnji s Uskokom, uhićena je 21 osoba, uključujući i 19 policajaca za koje Uskok sumnja da u više navrata nisu poduzimali radnje nužne za pokretanje prekršajnog postupka. Time su, objavio je Uskok, na štetu državnog proračuna počiniteljima prekršaja pribavili imovinsku korist, za što su neki od okrivljenika zauzvrat primili mito.

Micanje kukolja: Dubrovačka policija krenula u temeljitu čistku

Osim prekoračenja brzine, vožnje bez vozačke dozvole i izazivanja prometne nesreće, okrivljeni policajci su vozačima progledavali kroz prste i druge prekršaje, poput vožnje neispravnim ili neregistriranim vozilom, vožnje u pijanom stanju i u suprotnom smjeru te nedozvoljeno pretjecanje i upravljanje vozilom bez tahografa.

Uskok je protiv 21 osumnjičene osobe pokrenuo istragu, tereteći ih da su lani od kolovoza do veljače ove godine zlorabili položaj i ovlasti, primali ili davali mito, krivotvorili isprave te poticali na te zlouporabe i pomagali u primanju mita.

Načelnik dubrovačke policije Tonći Radibratović izjavio je u srijedu da su tom akcijom pokazali snagu i odlučnost u borbi protiv svih oblika kriminaliteta bez obzira od kuda i od koga oni dolazili, pa čak i kada se radi o njihovim policijskim službenicima.

Kazao je i da je 19 uhićenih policajaca 'udaljeno iz službe'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene