Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednomjesečni pritvor

Uhićen zbog ratnih zločina: Gojak se brani šutnjom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši karlovački policajac Željko Gojak, koji je jutros uhićen po tjeralici zbog sumnje da je 1991. ubio karlovačku obitelj Roknić, doveden je istražnom sucu pred kojim se branio šutnjom, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Gojak je na sud koji je protiv njega pokrenuo istragu i odredio mu pritvor zbog ratnog zločina nad civilnim stanovništvom doveden oko podneva iz pritvora u Remetincu. No, pred istražnim sucem Borisom Ivančićem nije želio iznositi obranu pa je nakon što je upoznat s istražnim zahtjevom Županijskog državnog odvjetništva vraćen u Remetinec.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

Gojak je jutros uhićen u svom domu u Karlovcu, nakon što je istražni sudac uvažio zahtjev tužiteljstva i protiv njega pokrenuo istragu te mu odredio jednomjesečni pritvor. Za njim je bila raspisana i tjeralica, jer isprva nije bio dostupan istražnim tijelima.

Gojaka se tereti da je 5. listopada 1991. s nepoznatim pripadnicima Zbora narodne garde ušao u obiteljsku kuću u karlovačkom naselju Sajavac i s više hitaca iz vatrenog oružja ubio Marka Roknića, njegovu 14-godišnju kćer Danijelu i sestru Dragicu Ninković. U vrijeme zločina koji su mediji nazvali i 'karlovački slučaj Zec' osumnjičeni je kao djelatnik Karlovačke policijske uprave branio grad na liniji razgraničenja s okupiranim teritorijem.

>> Uhićen Željko Gojak, osumnjičenik za ratni zločin

Po pisanju tiska slučaj obitelji Roknić aktualiziran je nakon što su dvoje preživjelih članova obitelji, supruga Branka i sin Nenad, koji žive u Srbiji, dali iskaz beogradskom Specijalnom tužiteljstvu za ratne zločine. Slučaj je potom preuzeo DORH. Dvoje preživjelih je istražiteljima navodno izjavilo da su u kuću upala četvorica vojnika od kojih su dvojicu prepoznali kao susjede. Posmrtni ostaci članova obitelji nedavno su ekshumirani s groblja u Popović Brdu nedaleko od Karlovca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene