Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši policajac

Uhićen Željko Gojak, osumnjičenik za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdeset osmogodišnji bivši karlovački policajac Željko Gojak, osumnjičen za ratni zločin, uhićen je jutros i sproveden u Zatvor Zagreb u Remetincu, potvrdila je Hini glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić, navodeći samo inicijale osumnjičenika.

Gojak je uhićen u svojoj obiteljskoj kući u Karlovcu, navodi glasnogovornica Grčić. Potragu i tjeralicu za njim jučer je naložio Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, jer Gojak nije bio dostupan istražnim tijelima, a Državno odvjetništvo RH je protiv osumnjičenika predložio određivanje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i teških okolnosti djela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Karlovački slučaj Zec' Gojak porekao optužbe za ubojstvo srpskih civila Slika nije dostupna Uskoro izlazi iz pritvora Žalba Željka Sačića djelomično prihvaćena

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je prošlog petka Istražni zahtjev protiv 48-godišnjeg bivšeg karlovačkog policajca zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. U Istražnom zahtjevu navodi se kako se sumnja odnosi na karlovačko naselje Sajevac kod Turnja za vrijeme ratnog sukoba 1991. godine, na liniji razgraničenja s okupiranim teritorijem, a gdje se osumnjičenik nalazio kao djelatnik Policijske uprave karlovačke.

>> Istraga protiv bivšeg policajca za ubojstvo obitelji Roknić 1991.

Naime, Gojak je sudjelovao u obrani Karlovca od napada paravojnih srpskih postrojba i jedinica JNA. Tereti ga se da je 5. listopada 1991. u Sajevcu, 'zajedno s više nepoznatih pripadnika Zbora narodne garde (ZNG) ušao radi usmrćivanja civila u obiteljsku kuću M. R., te s više hitaca iz vatrenog oružja lišio života M. R. i članove njegove obitelji D. N. i maloljetnu D. R. (1977.)', piše u zahtjevu DORH-a. Gojak se pod punim identitetom u posljednje vrijeme obraćao medijima navodeći okolnosti ratnih zbivanja i jugo-srpske agresije na karlovačkom području u jesen 1991. te okolnosti pogibije obitelji Roknić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene