Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u financijske malverzacije

Uhićeni Željko Žužić: 'Ne osjeća se krivim!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak ujutro u svojoj kući uhićen je velikogorički poduzetnik Željko Žužić. Pretreseni su mu poslovni prostori i dokumentacija tvrtki Solidum, te Poljoprivredna stanica.

Potvrđeno nam je da je uhićen velikogorički poduzetnik Željko Žužić. Kako doznajemo, uhićen je zbog sumnji u višemilijunske pronevjere.

U policiji nam nisu htjeli ništa potvrditi, već su samo kazali kako je kriminalističko istraživanje nad Žužićem u tijeku.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

Prema zasad dostupnim informacijama sumnjiče ga za zlouporabu pložaja i ovlasti, financijske malverzacije i porezno dugovanje od vrtoglavih oko 400 milijuna kuna.

Davor Budin i Tomislav Penić, Žužićevi branitelji, potvrdili su informaciju o uhićenju bez objašnjenja jer im to, kažu, brani zakon.

Žužić duže vrijeme ima poslovnih problema i veliki porezni dug. Krajem listopada nalazio se na službenoj listi poreznih dužnika s iznosom nešto većim od 9 milijuna kuna.

Nekada je bio na listi najbogatijih u Hrvatskoj. Karijeru je stvorio u drvnoprerađivačkoj industriji. Jedan je od najvećih proizvođača parketa u Hrvatskoj. Vlasnik je trgovačkog centra Solidum u Zagrebu i još nekoliko tvrtki. Tijekom dana istražitelji su mu pretresli kuću u Velikoj Gorici i tri poslovna prostora, te izuzeli brojnu dokumentaciju. Sumnjaju da je prebacivao novac s računa jedne tvrtke na drugu i tako pokušao izbjeći plaćanje duga.

Anonimni poduzetnik iz Gorice javnosti je postao poznat nakon što je objavljeno da je jedan od najvećih donatora predsjedničke kampanje Stjepana Mesića, a mnogi su njegov nagli poslovni rast vezivali upravo uz to blisko prijateljstvo.

Žužića se spominjalo i u aferi Bankomat jer je jedna od njegovih tvrtki navodno dobila povoljan kredit, međutim nije završio na optužnici.

Prije pet godina policija mu je oduzela vozačku dozvolu jer je vozio pijan. U interesu javnosti našao se i 2007. godine. Njegov sin pod utjecajem alkohola skrivio je nesreću u kojoj je život izgubila djevojka.

Kako doznajemo Željko Žužić se nalazi u svojim službenim prostorijama, gdje aktivno odgovara na pitanja policije. Kako je rekao njegov odvjetnik 'u cijelosti surađuje s istražnim tijelima, dao je na uvid svu potrebnu i relevantnu poslovnu dokumentaciju,

Žužićev odvjetnik Tomislav Penić izjavio je za Dnevnik Nove TV kako se njegov klijent 'ne osjeća krivim'.

'Mogu samo reći da smo vidjeli po medijima da se gospodinu Žužiću stavlja na teret da bi pribavio nepripadnu dobit od nekakvih 380 milijuna kuna na način da bi preuzimao nekretnine svojih tvrtki, a pri tom nismo čuli činjenicu da je gotovo isti iznos, nekakvih 35 milijuna eura, preuzeo kreditne obaveze za servisiranje kupovine nekretnina i isto tako istovremeno preuzimajući i porezna dugovanja koja također servisira prema tim nekretninama', kaže Penić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene