447631
447631
447631
447631
447631

Udruge branitelja: Željeli smo naučiti Milanovića i SDP demokraciji i dijalogu

  • , 23.08.2016., 14:26
  • Autor:
  • komentara

"Ne želimo da se političari služe huškačkim jezikom. Pozivamo javnost da se smire tenzije, da uspostavi odnose s Republikom Srbijom i da se omogući mogućnost radnih sastanaka, Ovako nigdje nećemo doći", poručio je predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm.

 
 
 
 
Klemm kod Milanovića u SDP-u (VIDEO: Vijesti u 14)
Klemm kod Milanovića u SDP-u (VIDEO: Vijesti u 14)

Čelnici Zbora gardijskih brigada i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, o poglavljima 23 i 24 i odnosima sa Srbijom, razgovarali su u utorak u središnjici SDP-a sa predsjednikom te stranke Zoranom Milanovićem, a novinarima su izjavili kako su "željeli naučiti Milanovića i SDP demokraciji i dijalogu". 

"Ne želimo da se političari služe huškačkim jezikom. Pozivamo javnost da se smire tenzije, da uspostavi odnose s Republikom Srbijom i da se omogući mogućnost radnih sastanaka, Ovako nigdje nećemo doći. Nakon izbora se nitko ne brine o nama. To smo rekli i Milanoviću", poručio je predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm. Podsjetio je i kako su sličan sastanak organizirali i s predsjednicom republike Kolindom Grabar Kitarović te čelnikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

"Želimo da se smire tenzije i da se uspostavi dijalog i radne skupine te da se Srbijom uspostave odnosi i uspostave radne skupine za dijalog jer ovako nigdje nećemo doći. Mislim da trebamo sjesti za stol da bi smo riješili pitanje nestalih, a ne ovako da se 'našutavamo' jedni s drugima", ocijenio je dodavši da se povijest ne treba i iskrivljavati.

Uoči sastanka, predstavnici braniteljskih udruga podijeli su novinarima priopćenje u kojem pozivaju predsjednicu republike da organizira sastanak s predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem te s predstavnicima braniteljski udruga i ostalim zainteresiranim stranama kako bi se napokon počelo kvalitetno raditi na pronalasku nestalih i rješavanju novo nastale situacije.

Predsjednik zbora gardijskih brigada Kažimir Jukić kazao je kako su predstavnici braniteljskih udruga bili pozvani na sastanak u SDP te da su se odazvali sastanku jer su "željeli podučiti Zorana Milanovića i SDP demokraciji i zajedništvu i dijalogu što su propagirali tijekom njegovog cijelog mandata". Upitan da li je zadovoljan s sastankom odgovorio je kratko: "Razgovarali smo uglavnom".

Jukić je dodao i kako većina političara ima huškačke govore kada je u pitanju Srbija. "Mi, hrvatski branitelji smo za dijalog, a ne za huškanje", poručio je. Upitan u čemu nisu naišli na razumijevanje, Klemm je odgovorio da nisu ni došli "da nailaze na razumijevanje". Dodao je da se "njihov stav razlikuje od političara i dobro je da se razlikuje".

Mi smo osobe koje bi trebali ukazati na neke stvari javnosti, poručio je.

Upitan o želji branitelja da razgovaraju s predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, Klemm je rekao da je on legitimno izabran od strane srpskog naroda i da ne mogu birati s kim žele razgovarati. "Kada bi se razgovaralo s Vučićem za jednom stolom sigurno bi neke stvari riješili. Trebamo sjesti za stol, u cilju pronalaska naših nestalih, ali i zbog dobrosusjedskih odnosa", rekao je.

Upitan hoće li u slučaju pobjede Narodne koalicije novi ministar branitelja biti Franko Vidović, Jukić je rekao kako se u to neće miješati te da će to odlučiti opcija koja pobijedi. Naglasio je i da žele dijalog sa svima. Klemm je dodao da, tko god da pobijedi na predstojećim izborima, morat će razgovarati s braniteljima, "Zato što želimo uređeno društvo", pojasnio je. Dodao je i da se pokazuju kako bolje razumiju vanjsku politiku nego neki političari.

Nakon sastanka u središnjici SDP-a nitko iz te stranke nije želio davati izjave novinarima. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se