Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objekt od 300 četvornih metara

Udruga Za Marjan prosvjeduje: Fani Horvat traži dozvolu za gradnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Građanske inicijative za Marjan pred zgradom splitske uprave prosvjedovali su dok se iza zatvorenih vrata održavao sastanak na kojem se odlučuje o zahtjevu tvrtke Latebra u vlasništvu gradonačelnikove supruge Fani Horvat da joj se izda rješenje po kojem može početi gradnju objekta od oko 300 četvornih metara na sjevernoj obali Marjana.

Upozorili su da je Ministarstvo zaštite okoliša nedavno izdalo suglasnost donijevši tako odluku dijametralno suprotnu onoj iz veljače kada su bilo kakve zahvate na Marjanu uvjetovali donošenjem PPPPO-a (prostornog plana područja posebnih prirodnih obilježja). Istaknuli su s se u posljednjih šest mjeseci ništa nije promijenilo osim odnosa gradonačelnika Željka Keruma s HDZ-om.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste"

'Nadamo se da će nova vlada pokazati da je drugačija od dosadašnje. Prva voda na Marjanu bit će njihov prvi veliki test!', rekla je Duška Boban iz inicijative. 'Čim se na Prvoj vodi pojavi prva ograda i prvi bager, spremni smo organizirati nove, još veće prosvjede', najavila je. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene