Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zabrinuti smo'

'ŠIRENJE SEKSIZMA' Prijavili ministra Ostojića zbog izjave o bivšoj misici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga U ime obitelji ministra je prijavila pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić.

Iz Udruge 'U ime obitelji' priopćili su kako su prijavili ministra unutarnjih poslova i potpredsjednika vlade, Ranka Ostojića, zbog diskriminacije na osnovi spola.

Pročitajte i ovo Hod za život Nepoznato, ali moguće Hod za život ove godine u 15 gradova: Hoće li se održati u vrijeme predizborne šutnje? Višnja Ljubičić Nove reakcije Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova: "Milanovićeva izjava je seksistička"

Ministra su prijavili pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić.

Ostojić za događaje s Poljuda prozvao HNS: 'Oni su podružnica HDZ-a'

'Zakon o ravnopravosti spolova kaže da je 'zabranjeno javno prikazivanje i predstavljanje žena i muškaraca na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način, s obzirom na spol i spolnu orijentaciju'. Ministar Ostojić je na svom Facebook profilu na upit tko je pregledao teren na stadionu Poljud prije utakmice reprezentacije Hrvatske i Italije, odigrane u petak, 12.06.2015., iskazujući golemo nepoštivanje prema ženama, odgovorio 'vjerovatno neka bivša misica u ime organizatora", objasnili su razloge prijave i nastavili.

'Jako nas zabrinjava činjenica da potpredsjednik hrvatske vlade i ministar zloupotrebljava svoju političku moć i dostupnost medija za širenje spolnih stereotipa i seksizma. Ministar Ostojić svojom je izjavom stvorio ponižavajuće i uvredljivo okruženje za žene, srozavajući standarde hrvatskog društva u odnosu na poštivanja žena i zaštitu njihova dostojanstva. Očekujemo da gospođa pravobraniteljica za ravnopravnost spolova poduzme odgovarajuće korake pokazujući da diskriminacija žena nije dopuštena u Hrvatskoj nikome, a najmanje političarima', prenijeli su riječi Željke Markić, članice upravnog odbora Udruge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene