Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ana Knežević za Dnevnik Nove TV

Udruga potrošača o zamrzavanju cijena: "Ako ne bude kontrole, nadzora i sankcija, onda uzalud sve te mjere"

Aktualno Galerija +0 Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača Galerija 1/1 >>
Ograničenje cijena namirnica će pratiti i Udruga potrošača. Ana Knežević, predsjednica Hrvatske udruge za zaštitu potrošača komentirala je kako namjeravaju provoditi kontrolu.

Hrvatska udruga za zaštitu potrošača namjerava kontrolirati zamrznute cijene proizvoda. "Budući da će biti oznake, mi ćemo to lako kontrolirati. Ali mi smo se pitali kako će to kontrolirati potrošači, a još je važnije kako će to kontrolirati državni inspektorat", rekla je predsjednica udruge Ana Knežević.

Trebalo bi, smatra, informirati potrošače da bi mogli sami vršiti kontrolu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strava u Britaniji Dva ogromna psa masakrirala muškarca! Premijer najavio zabranu pasmine: "Ne radi se o šačici loše dresiranih pasa, to je obrazac ponašanja"

"Ne znam gdje će biti oznake, kako će to biti i hoće li potrošači biti to u stanju. Ali još važnije je da državni inspektorat to kontrolira jer ako ne bude kontrole i nadzora i sankcija onda uzalud sve te mjere", poručila je.

Zamrznuta je i cijena jaja i toalet papira, dva proizvoda na koja su se potrošači zbog cijene najviše žalili.

Pročitajte i ovo Spašavanje na Biokovu Ozlijeđen je FOTO Ah, te japanke! HGSS-ovci mladića s Biokova spuštaju užetom: "Ovo je najgori slučaj koji sam vidio"

"Većina cijena tih je napuhana i nerealna i pokušavalo se iskoristiti situaciju i od potrošača uzeti što više. Vidjeli smo na primjeru ulja da je cijena bila dogurala do 22 kune. Sad je ta zamrznuta cijena 13 kuna, dakle može se i moglo se. Nije bilo nikakvih osnova za tako visoko i nerealno povećanje cijena", tvrdi Knežević.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene