Obavijesti Video Pretražite Navigacija
štrajk u rujnu

Udruga ugovornih ordinacija podržava štrajk medicinara: Upozorili da županije ne provode Zakon o zdravstvenoj zaštiti

Medicinska sestra iz KBC-a Rijeka (Foto: Dnevnik.hr)
Medicinska sestra iz KBC-a Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Medicinska sestra iz KBC-a Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Medicinska sestra iz KBC-a Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Medicinska sestra priprema lijek (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Štrajk medicinskog osoblja, koji je najavljen za rujan, podržava i Hrvatska udruga ugovornih ordinacija. Na konferenciji za novinare upozorili su da se novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti ne provodi.

Prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, županije i Grad Zagreb dužni su, među ostalim, odlučiti koliko će ordinacija obavljati djelatnost u okviru domova zdravlja, odnosno koliko njih može dobiti status ugovornih ordinacija te odrediti visinu zakupnine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje"

Tek je devet županija, kažu iz Hrvatske udruge ugovornih ordinacija, donijelo takve odluke, iako su sve morale još u lipnju. ''Uopće je smiješno potencirati pitanje provođenja zakona jer je logično da se zakoni u ovoj zemlji moraju poštivati. Na sastanku je postavljeno pitanje razloga zašto to nije provedeno. Nismo dobili odgovor ni od jedne županije'', rekla je Josipa Rodić, predsjednica Hrvatske udruge ugovornih ordinacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene