Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jasan i razumljiv prikaz mjera

Udruga hrvatskih pacijenata traži od političara uvid u plan očuvanja zdravstvenoga sustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga hrvatskih pacijenata u otvorenim pismu poziva Zorana Milanovića, Andreja Plenkovića, Božu Petrova i ostale sudionike u izbornom procesu na javno iznošenje mjera koje su zamislili o planu očuvanja i unaprjeđenja solidarnog javnog zdravstvenog osiguranja.

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) zatražila je od Zorana Milanovića, Andreja Plenkovića, Bože Petrova i ostalih sudionika u izbornom procesu uvid u plan očuvanja i unaprjeđenja solidarnoga javnoga zdravstvenog sustava što ga namjeravaju provesti.

Pročitajte i ovo Bolnica - 3 A RJEŠENJA POSTOJE Kršenje prava pacijenata u Hrvatskoj: Veliko istraživanje pokazalo što sve ne valja u sustavu pritužbi Bolnica - 1 Posljedice pandemije i necijepljenja Zbog koronavirusa nam bolnice pucaju po šavovima: Reduciran hladni pogon, a ostaje strah da najgore tek slijedi

UHP ih u otvorenom pismu poziva na javno iznošenje mjera koje su zamislili, načina njihovoga ostvarenja kao i stručnjake koji će ih provesti.

Također ih pita koji su to stručnjaci i jesu li to lobisti tajkunizacije općeg dobra solidarnoga javnoga zdravstvenog sustava ili su to stručnjaci koji svojim djelima čine sve da spriječe postojeću tajkunizaciju, sačuvaju i ojačaju opće dobro osiromašenog hrvatskog puka solidarnoga javnoga zdravstvenog sustava.

UHP traži da prikaz mjera bude jasan, precizan i razumljiv, kako kažu, običnim smrtnicima, lišen općih lažnih obećanja i praznih fraza jer samo na taj način mogu uvjeriti hrvatske građane u ozbiljnost i stručnost iznesenih projekata.

Izražavaju uvjerenost kako je napokon došlo vrijeme da stranke i političari osjete bilo većine osiromašenog hrvatskog puka te ih podsjećaju kako je vrijeme za služenje a ne vladanje hrvatskim pukom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene