446759
446759
446759
446759
446759

Udruga hrvatskih pacijenata traži od političara uvid u plan očuvanja zdravstvenoga sustava

  • , 16.08.2016., 12:58
  • Autor:
  • komentara

Udruga hrvatskih pacijenata u otvorenim pismu poziva Zorana Milanovića, Andreja Plenkovića, Božu Petrova i ostale sudionike u izbornom procesu na javno iznošenje mjera koje su zamislili o planu očuvanja i unaprjeđenja solidarnog javnog zdravstvenog osiguranja.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) zatražila je od Zorana Milanovića, Andreja Plenkovića, Bože Petrova i ostalih sudionika u izbornom procesu uvid u plan očuvanja i unaprjeđenja solidarnoga javnoga zdravstvenog sustava što ga namjeravaju provesti.

UHP ih u otvorenom pismu poziva na javno iznošenje mjera koje su zamislili, načina njihovoga ostvarenja kao i stručnjake koji će ih provesti.

Također ih pita koji su to stručnjaci i jesu li to lobisti tajkunizacije općeg dobra solidarnoga javnoga zdravstvenog sustava ili su to stručnjaci koji svojim djelima čine sve da spriječe postojeću tajkunizaciju, sačuvaju i ojačaju opće dobro osiromašenog hrvatskog puka solidarnoga javnoga zdravstvenog sustava.

UHP traži da prikaz mjera bude jasan, precizan i razumljiv, kako kažu, običnim smrtnicima, lišen općih lažnih obećanja i praznih fraza jer samo na taj način mogu uvjeriti hrvatske građane u ozbiljnost i stručnost iznesenih projekata.

Izražavaju uvjerenost kako je napokon došlo vrijeme da stranke i političari osjete bilo većine osiromašenog hrvatskog puka te ih podsjećaju kako je vrijeme za služenje a ne vladanje hrvatskim pukom. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se