Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Udruga branitelja traži izmjenu Zakona o tajnosti podataka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica domovinskog rata djelatnika Podravke traži od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti da pokrene izmjene Zakona o tajnosti podataka.

Ako ne traže da se počne prikupljati peticije za privolu ispitanika da se njihova imena iz Registra branitelja mogu javno objaviti.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 4 Splitski Anđeli pred bankrotom Udruzi koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju prijeti zatvaranje: Država im poslala dva dezinficijensa i paketić maski

U današnjem priopćenju UBIUDR ističe kako je Agencija za zaštitu osobnih podataka objavila da se taj Registar u kojem je 489.407 osoba koji imaju status branitelja ne može javno objaviti, te Udruga drži sramotnim što hrvatska javnost ne smije znati tko su ljudi koji su branili i obranili Hrvatsku.

Udruga također ocjenjuje iznimno problematičnim broj osoba koje se nalaze u Registru poglavito ako se zna da je, kako navode, prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman početkom 1996. pred zastupnicima Hrvatskog sabora iznio brojku od 360.070 branitelja.

Još je žalosnije kada se tvrdi kako se po istom Zakonu ne mogu objaviti ni imena poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, ističu u priopćenju i dodaju kako se u drugim zemljama čitaju imena poginulih junaka prigodom raznih obljetnica, a mi ih se sramimo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene