Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitski Anđeli pred bankrotom

Udruzi koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju prijeti zatvaranje: Država im poslala dva dezinficijensa i paketić maski

Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 4
Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 4 Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 4 Foto: DNEVNIK.hr Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 5 Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 5 Foto: DNEVNIK.hr Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 3 Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 3 Foto: DNEVNIK.hr Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 2 Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 2 Foto: DNEVNIK.hr +4 Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 1 Galerija 1/9 >>
Još jedna apsurdna hrvatska priča. Zbog nedostatka novca udruzi koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju prijeti zatvaranje. Dok pozivaju državu da im hitno pomogne, ta ista država šalje im paketić s malo maski i dezinficijensa.

Iz splitske Udruge Anđeli, koja skrbi o djeci s teškoćama u razvoju i najtežim tjelesnim invalidima, od predsjednice Dijane Aničić dolazi dramatična izjava - ostalo je novca za jednu i pol plaću.

Pročitajte i ovo Dostava humanitarne pomoći u Pojas Gaze iz zraka Neizvjesnost u Gazi VIDEO Španjolska nad Pojas Gaze ispustila 26 tona hrane pa upozorila: "Ovaj način nije efikasan" Podjela hrane u Osijeku - 1 ŠIRE RADOST Pomogli najpotrebitijima da i oni osjete duh blagdana: ''Da ih nema, ne znam kako bih preživjela''

„Ne mogu tražiti ljude da rade volonterski, mogu dva dana, ali treći ga ja moram platit, što da napravimo , da 30.6. zatvorimo vrata? I onda svu našu djecu iskrcamo pred Vladu? To trebamo napraviti? Hoće li oni napraviti website s kojeg će skidati radne materijale, hoće li oni dati struju za priključiti na respirator“, zavapila je ravnateljica.

Pod izlikom koronavirusa zaustavljeni su, kažu u udruzi, svi projekti i davanja države. A od iste države im tek sad stiže paket sa samo dva dezinficijensa i četrdeset platnenih maski. Ljutita ravnateljica objašnjava kako oni nisu to tražili te se zapitala tko je prioritetniji državi od njezine djece iz udruge i onih teško ugroženih, za koje su radili svih 52 dana pandemije te dolazili u njihove kuće i pomagali.

Roditelji uznemireni, od države predizborna obećanja

„Neka nam ne ukidaju sredstva da imaju terapiju, da imaju vrtić, ovo je njima sve. Ovo je njima doslovno sve, njihov život i sve, ako ukinu ja ne znam šta bi s njima, stariji je počeo pričat, mlađi ništa“, rezignirano nam govori jedan od roditelja Nenad Šarić.

Prstom se upire i u problem s 450 milijuna državnih kuna namijenjenih osobama s invaliditetom. Volonter Miro Reić kritizirao je Vladu. „Ne možete zagrabit 450 milijuna i potrošit ih, dat ljudima koji pune taj fond. To je kazneni porez firmama koje ne zapošljavaju dovoljan broj osoba s invaliditetom“, rekao je.

I dok ministar financija Zdravko Marić govori kako nitko neće biti zakinut i kako će se sve riješiti, oglasili su se i iz Ministarstva demografije. Poručuju kako je distribucija opreme išla preko nacionalnog te županijskog stožera od 14. travnja te da su maske i dva dezinfekcijska sredstva koje su dobili Anđeli namijenjena za dva asistenta.

Dodaju kako Udruga trenutačno provodi četiri projekta koje financira ministarstvo. Kažu da se natječaji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku predviđeni za 2020. godinu nisu ukinuti, već se odvijaju u skladu s planom za 2020.

Tvrde i kako je početkom godine udruga imala više od 512 tisuća kuna na svom računu. No, iz Udruge Anđeli kažu nastavljaju svoju borbu uz poruku: „Ako anđeli padaju, onda padaju uz vatromet“!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene