Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na nastavi nije bio mjesec dana

Učenik koji je odbijao nositi masku, upisao se u novu školu. Tamo poštuje mjere: "I roditelj i dijete u školu su ušli sa zaštitnim maskama"

Samson Štibohar, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice
Samson Štibohar, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Samson Štibohar, ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Galerija 1/1 >>
Učenik koji nije želio nositi masku više ne pohađa nastavu u Krapinskim Toplicama. Upisan je u Područnu školu Dubrovčan, OŠ Veliko Trgovišće i danas je u školu došao sa zaštitnom maskom na licu.

Učenik koji nije želio nositi masku ispisao se iz OŠ Krapinske Toplice, rekao nam je ravnatelj te škole Samson Štibohar.

Pročitajte i ovo Pojavila se još jedna teorija zavjere (Foto: screenshot/YouTube) UVJERENI DA ZNAJU ISTINU Kako reagirati ako vas za vrijeme blagdanskih slavlja teoretičari zavjere počnu zamarati svojim "objašnjenjima" Slika nije dostupna UČITELJICA ZGRAŽAVA JAVNOST Antimaskerica koja vrijeđa i prijeti pod istragom je policije. Kolegica za DNEVNIK.hr: "Pamtimo je kao konfliktnu osobu koju je najbolje izbjegavati"

"Roditelji učenika jučer poslijepodne ispisali su svoje dijete iz škole. Upisali su ga u OŠ Veliko Trgovišće. Nisu nam rekli razloge ispisivanja djeteta, ali to nisu ni dužni. U ispisnici ne moraju navesti razloge. Njih navode prilikom upisa u drugu školu. Na to imaju pravo", pojasnio nam je ravnatelj škole.

Ravnateljica OŠ Veliko Trgovišće Diana Duk-Petek potvrdila nam je kako je učenik upisao njihovu školu i da je danas s jednim roditeljem došao u školu.

"I roditelj i dijete u školu su ušli sa zaštitnim maskama, a dijete je nastavu pohađalo sa zaštitnom maskom na licu". 

Učenik, koji inače pohađa osmi razred, morao je u upisnici navesti razloge zašto se ispisao iz OŠ Krapinske Toplice u upisao u OŠ Veliko Trgovišće. Kao razloge je naveo da bi se bolje osjećao u novoj školi i da razred želi završiti sa što boljim ocjenama. 

U zadnjih mjesec dana učenik je u Krapinskim Toplicama nastavu pohađao tek četiri dana. Izrečene su mu dvije pedagoške mjere, no ravnatelj nije želio reći koje. "Učenik je pod monitoringom s obzirom na mjere, a daljnje postupanje ovisit će o njegovom daljnjem ponašanju", kazao nam je. 

Podsjetimo, učenik danima nije pohađao nastavu jer nije želio nositi zaštitnu masku. Zbog toga se danima prosvjedovalo ispred škole, a njegovi roditelji su dobili prekršajni nalog. Učenik je zbog maske prvi put s nastave izostao 8. rujna. Pred školom su danima bili i zaštitari.

Osnovnu školu Krapinske Toplice tada je posjetio i ministar obrazovanja Radovan Fuchs. U školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva, a s roditeljima su razgovarali djelatnici Centra za socijalnu skrb.

allery id="668871" />

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene