Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvi heroji

Plamen je gutao zgradu, odrasli su to gledali u strahu, a onda su trojica dječaka utrčala u vatru i spasila staricu

Aktualno Galerija Mladići spasioci Mladići spasioci Foto: Dnevnik Nove TV Stan stradao u požaru - 1 Stan stradao u požaru - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Stan stradao u požaru - 2 Stan stradao u požaru - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Stan stradao u požaru - 3 Stan stradao u požaru - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +2 Stan stradao u požaru - 4 Galerija 1/7 >>
Tema dana u Rijeci je herojski pothvat trojice učenika Prometne škole koji su iz požara spasili 81-godišnju ženu. I dok je većina na Korzu gledala vatru i dim, oni su ušli u zadimljenu zgradu, pokušali ugasiti požar i spasili ženu.

Amel, Ante i Adin, tri učenika trećega razreda Prometne škole u Rijeci, preko noći postali su heroji. Brzom reakcijom spasili su 81-godišnjakinju koja se nagutala dima.

"Ja sam prvi utrčao u zgradu kad sam ušao vidio sam da u stanu gori dio stana, uzeo sam aparat od jednog susjeda i krenuo sam gasiti. Zatim je krenula iskra od žica padati po meni i tu sam vidio, već sam ispraznio aparat, nisam više mogao to pogasiti", ispričao je reporteru Dnevnika Nove TV Marku Balenu Amel Topić.

Amel je član riječkog DVD-a Sušak i iskoristio je svoje znanje. Za njim su krenula dvojica kolega

Vidim ja nešto svi snimaju. Ostavljam bilježnicu, krećem za njim on je već pitao čovjeka za aparat, on je krenuo gasiti a ja sam krenuo izvlačiti ljude iz zgrade s bljeskalicom i govorim im gdje je put", prisjetio se  Ante Vukušić.

Pročitajte i ovo Majka žrtve nasilja i Matea Drmić, reporterka Dnevnika Nove TV Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje Zbog premlaćivanja maloljetnika u Vukovaru, moglo bi biti još uhićenja! Majka napadnutog mladića: "Što se dogodilo u subotu je sumrak Hrvatske"

Reakcijom mladog dobrovoljnog vatrogasca i njegovih prijatelja jako su zadovoljni kolege profesionalci koji su stigli na intervenciju.

"U trenucima prije nego što smo mi došli spomenuti trojac je s etaže iznad spasio gospođu u stanu na istoj lokaciji kao ovaj samo kat iznad. Plameni jezici su već doticali strop i požar je bio u razbuktaloj fazi", opisao je scenu Vedran Butorac, zapovjednik DVD-a Sušak

I dok su prolaznici gledali i snimali požar - mladi učenici spašavali su živote.

"Meni to jučer nije bila neka velika stvar, ali vidim da drugima je tako da", kaže Adin Sovak koji bi istu stvar opet ponovio.

Pročitajte i ovo Tučnjava u Vukovaru - 2 Građani se izjasnili Tko je odgovoran za nasilje u Vukovaru? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Tri dječaka donijela su odluku koju se nisu usudili mnogi odrasli. Zato su danas u školi ponosni svi, od kolega do ravnateljice.

"Jako smo ponosni, cijela škola na njih što su naši učenici u takvom zahtjevnom trenutku bili sposobni donijeti ispravnu odluku", pohvalila ih je Mira Žepina, ravnateljica Prometne škole.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene