Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠ Cavtat

Upozoravaju da nije sigurna i svake godine prokišnjava, ali učenici će i ove godine u staru montažnu školu

Aktualno Galerija Kate Kukuljica i Paula Klaić Saulačić Kate Kukuljica i Paula Klaić Saulačić Foto: DNEVNIK.hr Učenici OŠ Cavtat i dalje u staroj zgradi Učenici OŠ Cavtat i dalje u staroj zgradi Foto: DNEVNIK.hr Kate Kukuljica, ravnateljica OŠ Cavtat Kate Kukuljica, ravnateljica OŠ Cavtat Foto: DNEVNIK.hr +0 Paula Klaić Saulačić, novinarka Nove TV Galerija 1/4 >>
Obnovu još uvijek nije dočekala osnovna škola u Cavtatu o kojoj godinama izvještava Dnevnik Nove TV. Reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić provjerila je zašto su učenici, njih 485 - još jednu školsku godinu dočekali u staroj montažnoj školi za koju se godinama upozorava da nije sigurna i koja svake zime prokišnjava.

Učenici u Cavtatu još su jednu školsku godinu dočekali u staroj montažnoj školi za koju se godinama tvrdi da nije sigurna, a uz to svake zime i prokišnjava. 

"Ovo je montažni objekt pod 18 krovova, škola izgrađena još 1980. godine i kako roditelji učenika, a nekada i sami učenici ove škole vole reći zgrada je ovo kojoj je davno prošao rok trajanja", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Pročitajte i ovo Željeznička pruga Relacija Ogulin – Rijeka Tragedija na pruzi: Putnički vlak usmrtio muškarca

"Nama je naša škola, iako je ovakva kakva je, starica, ipak jako draga i svake godine ulažemo dodatni napor da bi smo održali sigurnost i kvalitetu rada. Imamo niz specifičnosti u radu, iznenadi nas uvijek neka velika kiša ili sušno vrijeme, ali u svakom slučaju mi smo spremni za novu školsku godinu i nadamo se da neće biti previše izazova", poručila je Kate Kukuljica, ravnateljica OŠ Cavtat. 

"Zaista cijelo ljeto smo uložili jedan veliki zajednički napor. Osnivač Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Konavle, zajedno sa mnom kao ravnateljicom učinili smo niz važnih koraka da bismo prikupili svu važnu dokumentaciju koja je prijavljena u vrijeme na projekt, čak smo prijavljeni prvi. Naša su očekivanja zaista realna, i optimistična da će to biti vrlo brzo, a i znamo da je po prethodnoj jednoj sjednici Vlade kad je bila u Dubrovniku bilo rečeno da je OŠ u Cavtatu prioritet za izgradnju", rekla je Kukuljica.

Pročitajte i ovo Škola u metrou - 7 Oko 1000 djece FOTO Školska godina počela je i u Ukrajini, no postoji jedna velika razlika: Da bi došli u učionice, moraju ići u podzemlje

"Ipak, reći ćemo na kraju gradnja nove škole bila je najavljena za ovu godinu i to se neće dogoditi, ali iz Županije poručuju da se nadaju da će u 2024. godini krenuti gradnja nove škole u Cavtatu, a mi se nadamo će onda i učenici za nekoliko godina krenuti u novu zgradu", zaključila je reporterka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene