Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hvalevrijedna akcija

Srednjoškolci zajedno za Vukovarske leptiriće: "Lijepa je gesta da mi kao djeca pomažemo drugoj djeci"

Simbolično, dan prije sjećanja na žrtava Vukovara i Škabrnje, učenici 13. gimnazije u Zagrebu organizirali su humanitarnu akciju i to za udrugu Vukovarski leptirići koja skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju.

Srcem uz himnu, a zatim srcem u vožnju ergometra. Učenici 13. gimnazije odlučili su pomoć djeci udruge Vukovarski leptirići. Cilj akcije imena Ljubav se mjeri kilometrima je simbolično prijeći udaljenost između Vukovara i Zagreba, ali i donirati prikupljeni novac.

"Mislim da je predivno kako smo se danas ovdje okupili u ovako velikom broju za ovako predivnu akciju", komentirala je učenica Mia.

"Mislim da je jako lijepa gesta da mi kao djeca pomažemo drugoj djeci i mislim da će nas to izgraditi kao ljude jednog dana", dodao je učenik Fran.

Pročitajte i ovo Članovi Udruge Slijepih Zagreb spor oko nekretnine Burno na sastanku Udruge slijepih: "Rekli su mi - Mrak će te pojesti, danas si tu, sutra te biti neće"

Pročitajte i ovo Škabrnja - 1 Dan sjećanja Život se vraća u mjesto opustošeno ratom: "Želim da svi koji dođu u Škabrnju osjete našu ljubav, našu dobrotu"

Akciju je organizirao tata jednog od učenika zajedno sa svojom udrugom Rekreativni kvart iz zagrebačkog Španskog. On je danas krenuo iz Zagreba u Vukovar biciklom.

Tko je sve podržao ovu inicijativu, kako su izgledale pripreme tate koji je krenuo prema Vukovaru i što poručuju učenici - pogledajte u prilogu reporterke Slavice Parlov Horvat.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene