Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova predsjedateljica EU

Pregovori s Hrvatskom su švedski prioritet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubrzanje pristupnih pregovora s Hrvatskom i Turskom bit će jedan od prioriteta švedskog predsjedništva, ali će napredak ponajviše ovisiti o njima samima, izjavio je danas u Bruxellesu švedski premijer Frederik Reinfeldt.

'Nastavak pristupnih pregovora s Hrvatskom i Turskom bit će jedan od prioriteta švedskog predsjedništva, ali će napredak u najvećem dijelu ovisiti o tim dvjema zemljama', rekao je Reinfeldt skupini novinara u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na seminaru u organizaciji Centra za europske političke studije (CEPS). Švedska preuzima predsjedništvo od Češke 1. srpnja.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Reinfeldt je rekao da je potrebno riješiti bilateralni prijepor sa Slovenijom kako bi se mogli nastaviti hrvatski pristupni pregovori. 'Taj spor treba gurnuti u stranu i zato podupiremo pokušaj povjerenika za proširenje Ollija Rehna. U zajedničkom je europskom interesu da se pregovori s Hrvatskom nastave, a to je važno i za regiju', rekao je švedski premijer.

Reinfeldt je rekao da će švedsko predsjedništvo raditi na 'jačanju europske perpsektive zemalja zapadnog Balkana na temelju njihova individualnog napretka'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene