Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godina dana iza rešetaka

U zatvor jer nije dobio plaću, pa uzeo šefu laptop

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A. M. iz Otoka osuđen je na godinu dana zatvora za pokušaj krađe.

Međutim, u ovom se slučaju ne radi o klasičnoj krađi, već o pokušaju 'ucjene' poslodavca. 29-godišnjak živi s majkom od socijalne pomoći u iznajmljenoj kući, a poslodavac mu nije ispaltio plaću dva mjeseca. Očajan, mladić je uzeo šefovo prijenosno računalo u nadi da će ga tako natjerati da mu ovaj isplati novac, prenosi Večernji list.

Pročitajte i ovo PR NEZABORAVNO ISKUSTVO KUPOVINE Links Rijeka seli se na novu lokaciju! Slika nije dostupna I Zuckerberg to radi Skriveni detalj iz kojeg možemo nešto naučiti

Ipak, plan mu nije uspio i čeka ga godina dana zatvora. A.M. je već sutradan računalo predao policiji koja mu je rekla da vjerojatno neće odgovarati jer se njegovo djelo ne mora smatrati kaznom. No, sud je mislio drugačije te mu dodijelio prvo šest mjeseci, a nakon žalbe državnog odvjetnika i godinu dana zatvora.

A.M. je radio u jednoj privatnoj ličilačkoj tvrtki, a kasnije je saznao da mu se poslodavac predstavio lažnim imenom i prezimenom. Kada ga je nakon dva mjeseca upitao za neisplaćenu plaću šef mu je rekao da neka bude sretan što uopće radi. Odvjetnik A.M. je podnio molbu za odgađanje odlaska u zatvor zbog bubrežnih tegoba koju je sud odbio, a on kaže da je za svoja prava odlučan boriti se i na Međunarodnom sudu u Strasbourgu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene