Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svejedno pripazite

Dobre vijesti za Zagrepčane: Više nema prekoračenja dozvoljenog praga za prizemni ozon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trenutne koncentracije prizemnog ozona u zagrebačkom zraku odgovaraju dozvoljenim vrijednostima čime u petak prestaju važiti posebne mjere zaštite zdravlja ljudi i okoliša koje se primjenjuju kod prekoračenja pragova.

Izvijestili su to iz Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša i dodali da više nema prekoračenja praga obavješćivanja za prizemni ozon (O3) koje je bilo utvrđeno u četvrtak, 8. srpnja, na mjernoj postaji Ksaverska cesta, od 10 do 13 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rat se nastavlja Osijek krenuo u ofenzivu tešku milijun kuna: Trodnevni udar na komarce sa zemlje i iz zraka, izdano upozorenje građanima

Pročitajte i ovo Odlagalište otpada u Samoboru - 2 Progovorila i nova gradonačelnica Najezda glodavaca zbog samoborske ekobombe: ''Pred ulaznim vratima me dočekao uginuli štakor. Sva se tresem'', "Mi tu ne možemo otvoriti prozore"

S obzirom na to da je velika mogućnost pojave takvih prekoračenja tijekom ljeta, osobito pri visokim temperaturama, sparini i slaboj izmjeni zračnih masa, iz Gradskog ureda za zaštitu okoliša zamolili su građane da, neovisno o prestanku važenja posebnih mjera zaštite, svojim ponašanjem i aktivnostima ne doprinose onečišćivanju zraka te smanje vrijeme boravak na otvorenom kako bi se izbjeglo dodatno ugrožavanje osjetljivih skupina stanovništva.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene