Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Zagrebu otet Ante Jelavić

Otmičari za Jelavića tražili otkupninu od milijun eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Jelavić, bivši hrvatski član Predsjedništva BiH, pod još nerazriješenim okolnostima otet je jučer popodne ili sinoć na nepoznatoj lokaciji, najvjerojatnije u Zagrebu.

Neslužbena je to informacija koja se doznaje od bliskog Jelavićevog prijatelja, a otmičari su se, navodno, javili obitelji i zatražili otkupninu od milijun eura. Doznaje se da je Jelavićeva obitelj kasno sinoć dala izjavu policiji koja je provjeravala Jelavićeve telefonske kontakte zadnjih dana. Neslužbeno se doznaje da policija provjerava ove informacije i da je u ovoj fazi istraga vrlo suzdržana. Aleksandra Ljuba, glasnogovornica zagrebačke policije, rekla je kako u vezi navodne otmice Ante Jelavića ne može apsolutno ništa ni potvrditi, ni demantirati, ni komentirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko se nije skrio... Regija postaje pretijesna za kriminalce Slika nije dostupna Samo jedan još u bijegu USKOK podigao optužnicu protiv Jelavićevih otmičara

Potpuno se povukao iz političkog i javnog života

Zna se da se Jelavić nakon dolaska u Hrvatsku potpuno povukao iz političkog i javnog života strahujući na nepoznatoj lokaciji od bošnjačke tajne službe koja bi ga mogla oteti i odvesti na suđenje u Sarajevo. Naime, Jelavić je 2005. nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od devet i pol godina. Nakon žalbe, vijeće je ukinulo presudu i optužnicu i naredilo vođenje novog postupka zbog navodnih zloporaba oko rada Hercegovačke banke u Mostaru. Protiv Jelavića je vođen i sudski postupak u tzv. slučaju 'Hrvatska samouprava', u kojemu su bili optuženi i nekadašnji ministar obrane Federacije BiH Miroslav Prce te bivši dozapovjednik Vojske Federacije BiH, general Dragan Čurčić. Presudom su svi oslobođeni svih optužbi.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene