Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo jedan još u bijegu

USKOK podigao optužnicu protiv Jelavićevih otmičara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dovršene istrage USKOK je zagrebačkom Županijskom sudu podnio optužnicu protiv petorice otmičara bivšeg hrvatskog člana predsjedništva Bosne i Hercegovine Ante Jelavića, koji su ga u travnju ove godine odveli u BiH i tražili milijun eura otkupnine.

Optužnica je podnesena protiv hrvatskih državljana Vlade Ćurića, Maria Miličevića, Dalibora Prgometa te dvojice državljana BiH - Miličevićeva sina Vlatka te Saše Savinovića.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu

>> Predao se otmičar Ante Jelavića

Ne navodeći imena već samo inicijale optuženih USKOK na svojoj internetskoj stranici navodi da su Mario i Vlatko Miličević te Saša Savinović 8. travnja na jednom parkiralištu Jelaviću prišli s leđa i natjerali ga da uđe u automobil. Preko očiju su mu stavili ljepljivu traku, a ruke vezali lisicama i u prtljažniku automobila odvezli do nenaseljenog mjesta u BiH, gdje su mu naredili da mobitelom kontaktira svoju suprugu i traži milijun eura, jer će ga u protivnom ubiti. Potom su ga, navode u USKOK-u, 'odvezli do jedne kuće iz koje je pobjegao'.

Samo Savinović još u bijegu

Prema verziji koju je Jelavić nakon otmice ispričao policiji otmičari su ga odvezli u kuću u okolici Rame iz koje je pobjegao kada su ga nakratko ostavili samoga i pješice došao u Hrvatsku.

Grupa otmičara ubrzo je otkrivena, a 14. travnja Mario Miličević i Ćurić, koji su se pred istražnom sutkinjom branili šutnjom, zadržani su u pritvoru. Prgomet, uhićen nakon Miličevića i Ćurića u Dubrovniku, priznao je nedjelo pa je pušten da se brani sa slobode. Za Miličevića i Ćurića i u optužnici je zatraženo produljenje pritvora, dok je za Savinovića koji je jedini u bijegu predloženo da ga se pritvori čim bude uhićen. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene