Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GODINA RATNOG PAKLA

U Zagrebu osvanuo grafit Vladimira Putina s krvavom metom na čelu

Grafit Vladimira Putina
Grafit Vladimira Putina Damjan Tadic/Cropix
Aktualno Galerija Grafit Vladimira Putina Grafit Vladimira Putina Foto: Damjan Tadic/Cropix Grafit Vladimira Putina Grafit Vladimira Putina Foto: Damjan Tadic/Cropix Grafit Vladimira Putina Grafit Vladimira Putina Foto: Damjan Tadic/Cropix Grafit Vladimira Putina Grafit Vladimira Putina Foto: Damjan Tadic/Cropix +0 Grafit Vladimira Putina Galerija 1/5 >>
Daans je godinu dana otkako je počeo rat u Ukrajini, u Zagrebu se danas pojavio grafit posvećen ruskom predsjedniku.

U Zagrebu u Frankopanskoj ulici osvanuo je grafit Vladimira Putina s krvavom metom na čelu. 

Rat u Ukrajini ušao je u petak u drugu godinu i ne vidi mu se kraj, UN je izglasao rezoluciju kojom traži "trenutačno" povlačenje ruskih vojnika iz Ukrajine i prekid ratnih djelovanja, a svjetski čelnici su spremni povećati pomoć Ukrajini i uvesti nove sankcije Moskvi i zemljama koje ju podržavaju.

I dok su na istoku i jugu Ukrajine borbe u punom jeku, na prvu godišnjicu ruske invazije saveznici diljem svijeta izrazili su potporu Kijevu.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Danas je 365. dan rata EU usvojio novi paket sankcija protiv Rusije. Zelenski se obratio javnosti te poslao snažnu poruku

Putinova agresija dosad je odnijela na desetke tisuća života, uništila mnoge gradove u Ukrajini i raselila više od 13 milijuna Ukrajinaca.

Povodom godine dana od ruske agresije na Ukrajinu predsjednik Sabora Gordan Jandroković u petak je na početku sjednice poručio da ukrajinski narod može računati na našu trajnu solidarnost i podršku te da su Hrvati dužni biti uz Ukrajince do konačne pobjede.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini krvava godišnjica VIDEO Pogledajte 87 sekundi strave i užasa u režiji Vladimira Putina

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna без причин Najveći užas čovječanstva: Koji je dovoljno dobar razlog Putinova napada na Ukrajinu?

"Branitelji Ukrajine, mnogim očekivanjima unatoč, pomrsili su račune agresoru, pružili su snažan otpor, pokazali su i nastavljaju pokazivati kako se voli domovina u najtežim okolnostima”, kazao je Jandroković na početku sjednice. Mi se u Hrvatskoj, dodao je, s tim možemo itekako poistovjetiti i sjećanja na žrtve podnesene u Domovinskom ratu razlog su naše posebne empatije prema ukrajinskom narodu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene