Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed Udruge Franak

Priprema se masovni prosvjed: Stiže 60 autobusa iz cijele Hrvatske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Franak u subotu organizira prosvjed u Zagrebu, točno u podne, a očekuju masovni dolazak građana.

Prema informacijama iz Udruge, na prosvjed zasada dolazi više od 60 punih autobusa i barem još toliko ljudi u vlastitom angažmanu. Posebice apeliraju na građane iz Zagreba koji nemaju trošak prijevoza, da dođu na prosvjed i pokažu svoj stav o funkcioniranju pravnog sustava te o sveopćoj ekonomskoj situaciji u državi.

'Na prosvjed su pozvani svi nezadovoljni građani Hrvatske – oni koji imaju kredite u švicarskim francima ili eurima, oni koji su nezaposleni, oni koji su zaposleni, ali ne primaju plaću, svi oni kojima je posao ugrožen... Sve naše obitelji koje su dizale kredite vjerujući da rade dobre za svoje bližnje, a sada su na rubu egzistencije. Nažalost, naša sadašnjost postat će vaša budućnost ako svi zajedno sada nešto ne poduzmemo', izjavio je danas na konferenciji za novinare Ivan Kontrec iz Udruge Franak.

Prošlo je više od 120 dana otkako je švicarski franak skočio s 6,39 na 7,45, a rješenja još uvijek nema. Udruga Franak smatra kako su pregovori bili neuspješni i svi prijedlozi kozmetički te da je vrijeme da se građane i nastalu situaciju shvati ozbiljno.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Njemačka policija Ususred prosvjeda Policija upozorava na moguće nerede ljevičarskih skupina: "Energično ćemo reagirati na antisemitizam"

Lalovac poziva sve strane da se vrate za stol

Prosvjednici će se okupiti u subotu u podne na Trgu Franje Tuđmana i krenuti prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje će se prosvjednici podijeliti. Veći dio okupljenih će nastaviti prema Hrvatskoj narodnoj banci, dok će ostali otići pred Vladu na Markov trg.

Udruga Franak, kažu, ovime želi simbolično poručiti kako je u Hrvatskoj glavni akter upravo HNB, a ne Vlada.

'Ove subote, odvojite dio svoga vremena i dođite na Trg dr. Franje Tuđmana. Pokažimo im da je dosta! Vrijeme je da interes građana bude ispred interesa institucija', poručuju iz Udruge Franak.
Zbog svojih limitiranih sredstava, udruga je pozvala sve građane da doniraju novac kako bi se organizirao prijevoz iz svih dijelova Hrvatske.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene