Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Letio iz Splita za Zadar

Drama u zadarskoj zračnoj luci: Avionu zakazali kotači, prisilno sletio na trup!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trenutku nesreće u zrakoplovu je bio samo 57-godišnji njemački državljanin koji je svojim privatnim zrakoplovom tipa Diamond DA-42 letio iz Splita u Zadar.

U četvrtak u poslijepodnevnim satima, u Zračnoj luci Zadar dogodila se zrakoplovna nesreća. Kako doznaje zadarski.hr njemački državljanin svojim je privatnim zrakoplovom morao sletjeti na trup jer mu se zadnji stajni trap zbog kvara nije uspio spustiti!

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Alen Šćurić gost Dnevnika Nove TV Zrakoplovni stručnjak: "Sve se svodi na odluku tog pilota koji je ipak neiskusna osoba, obično su prepotentni i kažu - mi to možemo"

Zrakoplov Turkish Airlinesa prisilno sletio zbog napuknutog prozora

U trenutku nesreće u zrakoplovu je bio samo 57-godišnji njemački državljnin koji je svojim privatnim zrakoplovom tipa Diamond DA-42 letio iz Splita u Zadar. Kada je pokušavao sletjeti na pistu zadarskog aerodroma, zadnji stajni trap, dio zrakoplova namijenjen za njegovo sigurno polijetanje, slijetanje i kretanje, rulanje po tlu, nije se mogao spustiti.

"U Zračnoj luci Zadar, u četvrtak oko 17:15 sati prema lokalnom vremenu došlo je do slijetanja na trup zrakoplova Diamond DA-42, stranih registarskih oznaka. U zrakoplovu se nalazio samo pilot, strani državljanin, no nije pretrpio nikakve ozljede", priopćila je Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Njemački pilot nije imao izbora nego sletjeti na trup, "trbuh", zrakoplova. Iako je zaribao pistom, zrakoplov se srećom nije zapalio, a pilot je prošao bez ozljeda. Što je uzrok nesreći bit će poznato nakon završene sigurnosne istrage, a rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene