Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušteda roditeljima

U Zadru otvorena trgovina rabljenim udžbenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom Vlade većina hrvatskih školaraca u sljedećoj školskoj godini neće imati besplatne udžbenike. No zahvaljujući akciji Gradske knjižnice mnogi će roditelji zadarskih učenika ipak uštedjeti.

Roditelji s kojima smo danas razgovarali kažu da će na ovaj način uštedjeti oko 10 puta više novca. Na nove bi udžbenike potrošili od 700 do 2.000 kuna, a kad tome pridodamo i nezaobilazan školski pribor jasno je da će kućni budžeti na ovakav način u ovim teškim vremenima biti znatno očuvani. Prije nekoliko tjedana izvještavali smo o raznim idejama roditelja, primjerice o on line udžbenicima koji bi bili besplatni i svima dostupni. No prema svemu sudeći to je još daleka budućnost, roditelji će zasad morati pribjegavati ovakvim rješenjima ili čak kopiranju knjiga, što je zakonom zabranjeno zbog zaštite prava izdavača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Školske knjige Kompleti udžbenika u antikvarijatima Slika nije dostupna Prijedlog Vladi HDZ: Nema besplatnih udžbenika za bogate

>> Ministarstvo zdravstva daje 32 milijuna za besplatne udžbenike

Pred zadarskom gradskom knjižnicom gužva kao na seoskom sajmu. 'U jednoj općoj dezorijentiranosti koju roditelji i djeca imaju s obzirom na nepoznavanje krajnje situacije tko će dobiti udžbenike, ne dobiti, mi smo došli na ideju da roditeljima pomognemo upravo sa ovom akcijom, koju ćemo voditi sve do 5. rujna', kazao nam je Ivan Pehar, ravnatelj Gradske knjižnice. Roditelji su zadovoljni jer će umjesto kupnjom novih na rabljenim udžbenicima uštedjeti i do deset puta više novca. No, neke će knjige ipak morati potražiti u knjižarama. Iako im je trgovanje zanimljivo učenici su razočarani što će zahvaljujući štedljivoj Vladi posljednje dane praznika umjesto na plaži provoditi na asfaltu pod užarenim suncem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene