Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupači, oprez!

SPAŠENI U POSLJEDNJI ČAS Četvero kupača skoro se utopilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupači, budite odgovorni i pazite na sebe i druge.

U protekla dva dana u KBC Split su primljena na liječenje četiri pacijenta kojima je zbog utapanja pružena hitna medicinska pomoć. Dvojica od njih su u težem zdravstvenom stanju, dok su dvojica u lakšem, javlja Slobodna Dalmacija (SD).

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Bolnice apeliraju na sve kupače i građane Splita, ali i strance da u more ne ulaze vrući, siti i da se puno ne udaljavaju od obale.

Nitko od četiri 'umalo utopljenika' nije u Split došao zbog Ultre, već su nevezano za ovaj glazbeni festival posjetili grad podno Marjana i odlučili se kupati u moru, piše SD. Prema neslužbenim informacijama u pitanju su inozemni turisti.

Oni su se zaista opustili u moru

Do utapanja može doći zbog činjenice da neka osoba nije dobar plivač ili da je u moru doživjela infarkt. Postoji i tzv. suho utapanje, kada se kupač ne “napije mora”, već jednostavno ostane bez kisika i tzv. mokro utapanje, kada plivaču uđe more u pluća.

Stoga se još jednom preporuča svim kupačima da budu odgovorni i u more ne ulaze vrući, prebrzo nakon jela ili da ne plivaju predaleko ako nisu sigurni u svoje plivačke sposobnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene