Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo uhićenje

VIDEO U Vukovaru uhićen još jedan napadač na maloljetnike: Policija objavila detalje

Zbog premlaćivanja maloljetnika u Vukovaru, priveden je još jedan napadač.

Nova uhićenja u Vukovaru. Priveden je još jedan osumnjičenik za brutalno premlaćivanje maloljetnika, doznaje Dnevnik Nove TV. 

U tijeku je njegovo ispitivanje, a poslijepodne se očekuje njegovo privođenje u prostorije Općinskog državnog odvjetništva. Ondje je upravo u tijeku privođenje trojice osumnjičenih koji su jučer uhićeni. Osumnjičeni lice skrivaju rukama.

Nakon ispitivanja, potvrde li se sumnje, trebali bi biti prebačeni pred suca istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru

"Povodom Vašeg upita od 10. siječnja 2024. obavještavamo Vas da će ispitivanje uhićenih osumnjičenika (četvorica osumnjičenika) biti u poslijepodnevnim satima (danas iza 13,30 sati).

Ovo državno odvjetništvo će nakon provedenih dokaznih radnji ispitivanja četvorice osumnjičenika objaviti priopćenje na mrežnoj stranici na koje Vas potom i upućujemo", izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo. 

U utorak su privedena trojica osumnjičenih, a neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV kako su ih žrtve prepoznale.

Prema pisanju medija jedan od privedenih napadača bio je pritvoren u Grčkoj te da postoji vjerojatnost da je još jedan napadač iz Vukovara također proveo četiri mjeseca u grčkom pritvoru prije nego su se obojica u prosincu vratili kućama.

Premijer Andrej Plenković u utorak je oštro osudio fizički napad na skupinu maloljetnika proteklog vikenda u Vukovaru, a od policije očekuje da provjeri ima li među napadačima i navijača koji su se nedavno vratili iz Grčke te da objavi tu informaciju ako se pokaže točnom.

Pročitajte i ovo Lee Jae-myung Priznao "Ne želim da on to postane!" Muškarac optužen da je nožem izbo južnokorejskog političara: To je napravio iz suludog razloga

Obitelji maloljetnika koje je u subotu pretukla skupina starijih mladića, članova navijačke skupine BBB, najavili su za subotu prosvjed ispred zgrade gradske uprave u Vukovaru, uz poruku da Vukovar mora biti grad siguran za život svih građana.

Oglasila se policija 

"Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom privedenih muškaraca u dobi od 24, 22 i 20 godina utvrđena je sumnja kako su 6. siječnja u Vukovaru sudjelovali u tučnjavi i pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika.

Jučer je priveden još jedan 20-godišnjak, nad kojim je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je pomagao počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela.

Sva četvorica su predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kaznena djela Sudjelovanje u tučnjavi iz članka 122. stavka 1., protiv 20-godišnjaka za kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi s člankom 34, dok je protiv četvrtog (20) podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz članka 303. stavka 1. Kaznenog zakona.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih sudionika ovog događaja", izvijestila je PU vukovarsko-srijemska. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene