Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Besplatno dijeli znanje

U vrijeme kada svi žele zaraditi, on svoje znanje dijeli - besplatno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme kada svi žele zaraditi dodatnu kunu, on je svoje znanje odlučio podijeliti besplatno! Profesor iz naše priče daje besplatne instrukcije iz matematike!

Kako se računa površina i volumen pomoću određenog integrala? Čemu služe Vieteove formule? Što je logaritam i koja su njegova svojstva? Što je logaritamska funkcija? Ovo je tek mali dio pitanja na koja je odgovorio profesor Toni Milun. Njegova predavanja daleko su samo jedan klik miša.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobro pripazite Sve je više žrtava ovog oblika prijevare, Toni Milun razotkrio jednog prevaranta: "Ako ne pratiš godinama, lako padneš u zamku" Petar Andačić - 4 Osvojio titulu šampiona Hrvatska ima matematičkog genija: Osmogodišnji Zagrepčanin izračunao ono što bi i odraslima bio problem

'Ja dnevno u prosjeku 3, 4 sata provedem snimajući, montirajući, odgovarajući na mailove', kaže Milun. Internetske instrukcije pokrenuo je prije godinu dana, na prijedlog bivšeg studenta koji mu je danas suradnik. 'Način na koji je predavao matematiku je bilo da matematiku približi kroz problem iz svakodnevnog života', kaže Nikola Mujdžić.

Procjenjuje se da se u Hrvatskoj na instrukcije potroši oko 400 milijuna kuna na godinu. Kod profesora Miluna uči se besplatno. 'Kad je on sve to iznio, ja ga pitam: 'Dobro, Nikola, meni je sve to jasno, ali kako ćemo mi zaraditi od toga?', a on je meni rekao: 'Pa profesore, ne moramo od svega u životu zarađivati'', kaže Milun.

>> Učenik čije zadatke rješavaju na natjecanjima!

Toni matematiku prevodi u životne situacije te je na taj način jasnija svima. 'Mi, ljudi koji radimo i studiramo vanredno, često puta nismo ni mogli biti prisutni na nastavi, a njegovi videoklipovi, koje je objavljivao na svom portalu su nam uvelike pomogli da svladamo to gradivo i položimo', kaže Boris.

Iako podučava pred praznim klupama, svako Tonijevo predavanje pogleda više od 700 ljudi. 'Nekoliko puta ujutro kad bih se probudio, pomislio bih što meni sve to treba, zašto ne mogu na miru otići na kavu, ali onda samo otvorim mail, pogledam te poruke zahvala. Svaki dan dobivam minimalno 5, 6 mailova zahvalnih roditelja, učenika', kaže Milun.

U njegov projekt uključili su se i profesori drugih predmeta. Ali i sami učenici koji si na tonijevoj stranici međusobno pomažu u rješavanju zadataka. A znanje je jedina kategorija koja se množi kada se dijeli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene