Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravstveno ispravna

U Vegeti nije bilo salmonele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su akreditirani hrvatski laboratoriji EUROINSPEKT CROATIAKONTROLA d.o.o. i Nastavni zavod za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'', već utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp. u Vegeti, danas je PODRAVKA d.d. zaprimila i dodatne rezultate analiza serija Vegete koje su bile u postupku povlačenja.

Analize su zaprimljene od ovlaštenog EU laboratorija Eurofins Lebensmittelanalytik Österreich GmbH, njemačkog ovlaštenog laboratorija Dr. Böhm i Hrvatskog veterinarskog instituta Zagreb - nacionalnog referentnog laboratorija za određivanje Salmonelle spp.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez Novo povlačenje suhomesnatog proizvoda zbog salmonele: Provjerite svoje hladnjake Ilustracija Pronađena salmonela Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili

Svi gore navedeni ovlašteni laboratoriji su utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp. nakon analize proizvoda iz serija Vegete koja je bila u postupku povlačenja s tržišta i time je potvrđena zdravstvena ispravnost tih serija proizvoda Vegete na tržištima.

Podravka redovno i kontinuirano provodi u svojim laboratorijima kontrolu kvalitete i zdravstvene ispravnosti svih ulaznih sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda, ambalaže i okoliša. Kontrola kvalitete provodi se u skladu s važećim zakonima i EU regulativom te odgovarajućim politikama i standardima Podravke koje se odnose na kvalitetu i sigurnost hrane.

Podravka d.d. će nakon primitka novih informacija pravodobno obavijestiti javnost i druga nadležna tijela sukladno važećim propisima Republike Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene