Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isto kao i lani

Po ovome smo treći u EU, ali to nije dobar rezultat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj u travnju je bila 16,8 posto što je blagi pad u odnosu na ožujak i 17,2 posto.

Stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj u travnju je iznosila 16,8 posto što je blagi pad u odnosu na ožujak kada je bila 17,2 posto.

Pročitajte i ovo Tržnica vruća jesen Podivljale cijene i inflacija iznad europskog prosjeka: Kome će Vlada pomoći ususret izbornoj godini? Prosječne informacije o mladima između 25 i 30 godina Međunarodni dan mladih Mladi u Hrvatskoj ostaju s roditeljima sve dok više i nisu tako mladi: "Kod njih imamo sve oprano, skuhano, kod njih je najljepše"

Prema podacima koje je danas objavio Eurostat, u travnju je u Hrvatskoj bilo nezaposleno 284 tisuće osoba, a u ožujku 6000 više.

Blagi pad nezaposlenosti za Hrvatsku ne čudi s obzirom da je počelo sezonsko zapošljavanje, ponajviše u turizmu, međutim, da na tržištu rada nema ni traga oporavku pokazuje podatak da je i u travnju 2013. stopa nezaposlenih također bila 16,8 posto.

Prema spolu, nezaposleno je 17,1 posto muškaraca i 16,4 posto žena. 

Samo dvije zemlje Europske unije imale su veću stopu nezaposlenosti od Hrvatske; Španjolska (25,1%) i Grčka (26,5%), pokazuju podaci o sezonski prilagođenim stopama nezaposlenosti u EU i eurozoni. 

MMF: Hrvatsko gospodarstvo očekuje još jedan PAD! Blagi oporavak tek od 2015.

Na nivou Europske unije stopa nezaposlenosti u travnju iznosila je 10,4 posto dok je u eurozoni bila 11,7 posto. Ukupno je u EU bez posla bilo 25,471.000 osoba. 

Najnižu nezaposlenost imaju Austrija (4,9%), Njemačka (5,2%) i Luksemburg (6,1%). 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene