Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanka s SDP-om

Sinčić: Milanović nije tražio ništa od nas... Vjerojatno hoće nešto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tročlano izaslanstvo Živog zida s Ivanom Viliborom Sinčićem na čelu, bilo je u 19 sati na sastanku s SDP-om na Iblerovom trgu. Tema - situacija u zemlji, ali ne i traženje potpore.

Izaslanstvo Živog zida, predvođeno zastupnikom Ivanom Viliborom Sinčićem, razgovaralo je u subotu navečer, na poziv SDP-a, u središnjici stranke na Iblerovom trgu, a nakon razgovora s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, Sinčić je izjavio kako je bilo riječi o stanju u zemlji i konstituiranju Sabora, dodavši da SDP nije tražio podršku Živog zida.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu" Slika nije dostupna Nisu presudni ŽIVI ZID NEĆE PODRŽATI MILANOVIĆA 'Slobodno nas maknite iz takvih kalkulacija'

"Pričali smo o stanju u zemlji, o financijskoj krizi, Hrvatskoj narodnoj banci, konstituiranju Sabora. Naravno, ni o kakvom podržavanju nije bilo riječi. Živi zid ostaje čvrsto pri svom stavu, nećemo podržati ni jednu stranku", rekao je Sinčić nakon dvosatnog razgovora.

Na pitanje je li Milanović tražio podršku Živog zida odgovorio je niječno. "Nije, jednostavno, pričali smo općenito, o stanju u zemlji", kazao je.

Sinčić ulazi u Sabor: 'Nikad nećemo koalirati s lopovima'

Potvrdio je kako je o zahtjevu Živog zida da se jedina nekretnina izuzme od ovrhe, bilo govora kao o nečemu što bi trebalo napraviti.

Pri tom je ponovo naglasio da se nije razgovaralo o podršci, nego o stanju u zemlji i konstituiranju Sabora.

Na novinarski upit Sinčić je rekao kako im nije jasno što je, zapravo, SDP htio pozivom na sastanak. "Ne znam, vjerojatno hoće nešto od nas, ali mi ostajemo pri svom stavu", kazao je predsjednik Živog zida.

Živi zid spreman podržati kvalitetnog kandidata za predsjednika Sabora; Podolnjaka ne bi podržali

Dodao je da je Živi zid spreman podržati nekog kvalitetnog kandidata za predsjednika Sabora, ali kako on ne bi smio biti ni iz HDZ-a ni iz SDP-a.

"Za gospodina Podolnjaka smo rekli da ga ne bismo podržali, da bismo bili suzdržani zbog nekih stvari koje su se događale dok je bio tajnik u Varaždinu. Ostajemo dosljedni, to je naš stav i dalje", kazao je Sinčić.

Na pitanje znači li to da neće ni s HDZ-om ni s SDP-om uzvratio je - "Upravo tako". Izvijestio je da novi sastanak sa SDP-om nije dogovoren, dodavši kako će, ako dobiju poziv, razgovarati i s drugima.

"Ako nas pozovu i drugi, razgovarat ćemo. U ponedjeljak ćemo razgovarati s predsjednicom Republike jer nas je pozvala. Naravno, ne smijemo biti isključeni iz svih ovih razgovora, to je naša dužnost kao parlamentarne stranke", rekao je Sinčić te izvijestio kako iz HDZ-a zasad nije bilo poziva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene