Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Speleolozi smetlari

VIDEO: U špilji otkriveno smetlište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U špilji nedaleko od Bosiljeva pronađeno je 100 kubika smeća. Preciznije, 10 kamiona bijele tehnike, olupina i lešina, a 25 metara duboka jama praznit će se danima.

Bosiljevačke lokalne vlasti nekoliko svojih speleoloških atrakcija počet će pokazivati turistima. No, prije nego što ih dovedu, iz špilja će ipak izvaditi daske za glačanje, sanjke, perilice i dva Fićeka. Šlep službu izigravaju Hrvatske šume, a smetlare speleolozi. Korisnici njihovih komunalnih usluga su mještani i lokalne samouprave, koje ne znaju za kontejnere ni za odvoz glomaznog otpada, kao ni za zaštitu životinja.

Pročitajte i ovo Grobnica Benedikta 16. POKOPAN U ČETVRTAK Vatikan otvorio za javnost grobnicu Benedikta XVI. Ilustracija POKRENUTA ISTRAGA Motiv nije poznat: Pronađena tijela 28 ljudi ubijenih vatrenim oružjem

'Nažalost često događa da se bacaju domaće životinje, bilo žive, bilo uginule poput pasa, mački i goveda. Svega ima, uvijek nađemo puno kostiju', rekla nam je Marina Trpčić, speleologinja s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta. Leševi još nisu identificirani, ali ispod smetlišta još je jedna masovna grobnica, i to podzemnih endemskih vrsta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene