Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U 'Rovinjskom suncu' ipak nepravilnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspekcijskim nadzorom provedenim od 22. do 24. siječnja utvrđeno je da u radu Doma za zlostavljanu djecu i odrasle osobe i žrtve obiteljskog nasilja 'Rovinjsko sunce' postoje nepravilnosti.

Dom tako nije osigurao prehranu koja zadovoljava najosnovnije potrebe u skladu s dobi i spolu svih korisnika kao ni higijenske potrepštine, navodi se u priopćenju za javnost pomoćnika ministra zdravstva i socijalne skrbi Dragutina Keserice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevenka Mesić gasi Rovinjsko sunce? Slika nije dostupna Smijenjeno Upravno vijeće 'Rovinjskog sunca'

Ujedno, dodaje se, Dom nije osigurao primjeren prostor i opremu koja zadovoljava potrebe korisnika, utvrđene su manjkavosti u stručnom radu s korisnicima, a Dom ne vodi uredno ni knjige o poslovanju i stručnom radu te korisnicima ne isplaćuje redovito priznatu pomoć za osobne potrebe (džeparac).

'Po izjavama korisnika, radnika i uvidom u dostupnu dokumentaciju vidljivo je da je sve odluke o poslovanju Doma neovlašteno donosila predsjednica Upravnog vijeća Nevenka Mesić', stoji u priopćenju za javnost. 

Dodaje se kako su korisnice ukazale na neprimjeren odnos Nene Mesić prema njima, a ponekad su korisnice imale primjedbe i na neprimjerenu komunikacije njezina sina i domskog administratora Romea Mesića prema djeci.

U priopćenju Uprave za socijalnu skrb Ministarstva zdravstva i
socijalne skrbi navodi se kako će odgovornost za nezakonito
raspolaganje novcem Doma te zlostavljanje korisnika utvrditi druga tijela.

'Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi zatražit će od osnivača
Doma da preispita odgovornost predsjednice Upravnog vijeća koju je imenovao radi njezina razrješenja', a od ravnateljice Doma zatražit će da preuzme sve poslove iz njene nadležnost, kaže se u priopćenju koje je potpisao pomoćnik ministra Dragutin Keserica.

Dodaje se kako će Ministarstvo osigurati stručnu pomoć i potporu stručnim radnicima te i nadalje nadzirati rad Doma za zlostavljanu djecu i odrasle osobe 'Rovinjsko sunce'.

Inače, slučaj 'Rovinjskog sunca' ovih je dana u javnost dospio nakon optužbe anonimne štićenice Doma, u kojem trenutačno boravi osam majki i 14 djece, o gladi i nečistoći u toj ustanovi, te zlostavljanju i vrijeđanju štićenika koje provodi predsjednica Upravnog vijeća Nevenka Mesić.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene