Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov

DOK VRUĆINA UDARA U GLAVU Kamenovanje, 'ultragroznica' i prve predizborne trzavice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedan je ovo kamenovanja, najava predstojećih izbora, ali i rasplesane mladeži na obali.

Zvizdan upekao! Srpanjske su temperature, sasvim očekivano, s lakoćom rasle. Tko je mogao bježao je u hlad.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Petrović najvažnji događaji Pregled tjedna Ivane Petrović: "Pred izbore smo uvedeni na sam rub ustavne krize" Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac"

Ne zbog vrućina, već tuđeg nemara gorjelo je na Jadranu. Vatra je gutala šumu i maslinike, otjerala turiste, ostavila zgarišta. U tjednima koji slijede, visoke temperature, podići će i posljednji nogometni skandal. Dok USKOK češlja desetak navodno spornih transfera koje su vodili, braća Zdravko i Zoran Mamić te HNS-ov Damir Vrbanović žele se braniti sa slobode. I za to nude milijunske jamčevine.

SVI DINAMOVI TRANSFERI POD POVEĆALOM Uskok zanima samo jedno: tko je platio poreze?

Kome se u isto vrijeme zamjerio SDP-ov ministar financija nije poznato. Nakon "slučaja Mamić" najavio je nove istrage protiv utajivača poreza.
Provjerava se imovina bankara i gospodarstvenika, a čuva ga policija.

Za hrvatski se nogomet senzibilizirao premijer. Dok se traže krivci sa snimke koji su nacrtali svastiku, pisao je Michelu Platiniju. Iznenada mu sinulo da kazna za poljudski incident neće biti blaga, pa ga moli da repku ne izbace s EURA. 

Predizborni potez ili ne, no što su izbori bliže i lijevi i desni mijenjaju retoriku. Vladajući šire koaliciju i dogovaraju strategije. I HDZ je u ofenzivi - umjesto ideoloških, inzistiraju na gospodarskim temama, a kritiziraju protivnike.

'Napokon se treba demontirati uloga međunarodne zajednice u kovanju rata u BiH'

Kamenovanje Vučića zaprljalo odavanje počasti žrtvama

Napad na srbijanskog premijera zasjenio je tužnu obljetnicu 20 godina nakon genocida u Srebrenici. Kamenovan je i izviždan, te iz kaosa evakuiran.

Sigurnosne su ga službe upozorile na mogući incident. Ipak, mogao je znati da u Potočare dolazi nakon što je Rusija vetom blokirala rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o genocidu. Vučić sada šalje pomirljive poruke, no ostaje mrlja na bolna svjedočanstva  s mjesta najstrašnijeg zločina nakon Drugog svjetskog rata.

Nakon više od 9 godina natezanja s pravosuđem Dragan Vasiljković, samoprozvani Kapetan Dragan, iza rešetaka je splitskog zatvora. Zloglasni zapovjednik srpsih paravojnih postrojbi negira optužbe za ratni zločin. O njegovim zlodjelima svjedoče žrtve.

Kapetan Dragan stigao u splitski zatvor

Propao je pokušaj izbora novih ustavnih sudaca. Oporba je bojkotirala, pa potreban 101 glas nije dobio nijedan od troje kandidata. Ne izaberu li ih do lipnja sljedeće godine, prijeti ustavna kriza. Rasprava o ćirilici ponovno se svela na doskočice i međusobne uvrede, umjesto traženja ozbiljnog rješenja za dvojezičnost.

Markići štrajkali glađu, Grabar Kitarović pokušala uskočiti u pomoć

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović došla je podržati Markiće koji su štrajkali glađu jer smatraju da su zakinuti u dodjeli državne zemlje. I bez najave upala i u kabinet ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, da bi on nakon kraćeg razgovora "nestao".

'Baš bi me zanimalo da dođem za par dana na Pantovčak bez najave bi li mogao ući?', izjavio je ministar Jakovina.

Dok u Splitu traje 'ultragroznica', a grad je pod opsadom tisuća veselih partijanera koji plešu u tehno ritmovima, glumci su se vratili u Dubrovnik.

U tjednu za nama otvorene su još jedne ljetne igre. Pod barjakom slobode i kao i uvijek Gundulićevim stihovima o 'lijepoj i dragoj slobodi', pred nama je ljeto kulture i dobre zabave.

Pregled tjedna pogledajte u prilogu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene