Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi ugovori na provjeri

SVI DINAMOVI TRANSFERI POD POVEĆALOM Uskok zanima samo jedno: tko je platio poreze?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je zatrpan ugovorima koje je Dinamo potpisivao sa svojim igračima prilikom prodaje u inozemstvo u posljednjih 10 godina.

Dnevnik Nove TV doznaje da su osim iz Dinama izuzeti svi ugovori istih igrača i iz HNS-a gdje se nalaze kopije. Zanima ih samo jedno: tko je platio poreze i je li u ostalim ugvorima bilo mogućih aneksa kao u slučaju ugovora s Lukom Modrićem i Deanom Lovrenom.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić na konferenciji za novinare - 5 Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić dao intervju, komentirao i izbore u Hrvatskoj: "Ja mogu glasati" Zoran i Zdravko Mamic bivši nogometaši Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne sjećam se da sam primio novac"

Uz Luku Modrića i Dejana Lovrena, pod povećalom Uskokovih istražitelja su i drugi veliki transferi iz Dinama posljednjih deset godina.

Sad se provjerava je li pri transferima nogometaša izbjegnut porez, opran novac ili je možda netko od nogometaša pomagao u počinjenju kaznenog djela.

HOĆE LI NA SLOBODU? Mamići ponudili jamčevinu od 7 milijuna kuna u gotovini

Uz Modrićev i Lovrenov, češljaju se i ugovori Eduarda da Silve, Vedrana Ćorluke, Matea Kovačića, Maria Mandžukića, Ognjena Vukojevića, Domagoja Vide, Tina Jedvaja, Milana Badelja, Nikole Pokrivača, Hrvoja Čale.

Za Modrićev dodatak ugovoru s Dinamom sumnja se da je sklopljen protuzakonito, nakon što je taj nogometaš potpisao da ne traži novac od transfera.

"Krucijalno pitanje po meni je ovdje da li je taj aneks sklopljen prije nego što je data izjava da se odriče bilo kakvih potraživanja prema klubu ili kasnije", ističe Ivan Brleković, izvršni dopredsjednik HNS-a.

Uskok smatra da se Modrić prvo potpisao da će 162 milijuna kuna koje je dinamo dobio njegovim prelaksom u engleski totenhem, a onda je naknadno sa Zdravkom Mamićem potpisao aneks prema kojem mu pripada pola, odnosno 81 milijun kuna. Potom je navodno prebacio na Mamićev račun, ali i na članove njegove obitelji oko 52 milijuna kuna.

"To je njegova slobodna volja, a sad naravno treba tu onda utvrditi i provjeriti da li su te osobe kojima je Modrić kasnije prosljeđivao novac na to platili porez", kaže Brleković.

Time se sad bavi porezni Uskok. Dok istraga traje, braća Mamić za slobodu nude jamčevinu od 7 milijuna kuna u gotovini. O tome će zagrebački županijski sud odlučivati početkom idućeg tjedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene