447652
447652
447652
447652
447652

U Porin smješteno 10 Sirijaca iz Grčke

  • , 23.08.2016., 16:08
  • Autor:
  • komentara

Hrvatska je u utorak prihvatila deset sirijskih imigranata iz Grčke, u skladu sa započetim aktivnostima "u provedbi odluka Vijeća EU o uvođenju privremenih mjera u području međunarodne zaštite u korist Italije i Grčke".

 
 
 
 
Hotel Porin (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Hotel Porin (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

"Riječ je o sirijskim državljanima koji će po prihvatu biti smješteni u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, a Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske provest će postupak odobrenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom", objavio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju i da na taj način Hrvatska nastavlja s premještanjem podnositelja zahtjeva za međunarodnu zaštitu iz Grčke i Italije, nakon što je u srpnju ove godine prihvatila četiri državljana Eritreje iz Italije.

Kada su prva četvorica migranata iz Italije 1. srpnja smještena u zagrebačko Prihvatilište za tražitelje azila Porin ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić podsjetio da je Hrvatska prije tri godine primljena u Europsku uniju te da je sada u prilici pomagati ljudima koji su u nevolji.

Dodao je da nije riječ tek o humanoj nakani već i obvezi što proizlazi iz članstva u Europskoj uniji. "Ovim činom Hrvatska pokazuje da je ozbiljna zemlja i da izvršava ono što je preuzela", kazao je Orepić, dodajući da je ovo tek početak procesa u kojem će odgovornost morati pokazati sve državne institucije. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se