Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zelena čistka

U Parku prirode Medvednica prkupljeno čak 12 kamiona otpada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U parku prirode Medvednica uspješno je u subotu završila akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se na Dan planeta Zemlje provodila u sklopu najveće ekološke nacionalne kampanje "Zelene čistke - Jedan dan za čisti okoliš", te je prikupljeno čak 12 kamiona raznovrsnog otpada.

"Uspješno je završena akcija čišćenja u Parku prirode Medvednica. Na osam lokacija prikupljeno je čak 12 kamiona raznovrsnog otpada", doznaje se u tom parka.

Pročitajte i ovo Čišćenje otpada za migrantima - 5 Više od 120 vreća smeća Za sobom ostavljaju odbačenu odjeću, obuću, higijenske potrepštine: "Jedva smo naučili naše ljude da ne bacaju otpad u prirodu, a sad smo dobili migrante" Slika nije dostupna 'Zelena čistka' 'Let's do it!': I Hrvatska se pridružuje najvećoj svjetskoj akciji čišćenja okoliša!

Istaknuli su kako im se u akciji čišćenja pridružilo više od 100 volontera, kojima se od srca zahvaljuju. Također zahvaljuju na pomoći Gradu Zagrebu i Čistoći-podružnici Zagrebačkog holdinga koja je odvezla prikupljeni otpad, te trgovačkom lancu Spar Hrvatska koji su im donirali materijal potreban za akciju.

U čišćenju Parka, djelatnicima Javne ustanove pridružili su se brojni članovi Foruma dionika Parka prirode Medvednica - Hrvatske šume, lovačka i planinarska društva, udruge, škole te brojno lokalno stanovništvo.

"Za park prirode Medvednica ovaj dan kada nam sto ruku dođe i pomogne, kada nam Grad omogući besplatan odvoz prikupljenog otpada i deponiranje - to je nama neprocijenjiva pomoć", istaknula je u izjavi za Hinu ravnateljica Javne ustanove "Park prirode Medvednica" Snježana Malić-Limari. Rekla je kako je neprocijenjivo i vidjeti koliko dionika dođe, odazovu se akciji te poklone pola dana planeti Zemlji i pomognu parku da očisti šume. "To je neprocijenjiv osjećaj. Svi smo zadovoljni poslije toga", istaknula je Malić-Limari.

Po šesti put u Hrvatskoj, u subotu, 22. travnja, na Dan planeta Zemlje, održala se najveća ekološka nacionalna kampanja "Zelena čistka - Jedan dan za čisti okoliš", koja je ponovno okupila volontere iz svih dijelova Hrvatske u čišćenju divljih odlagališta otpada.

U Zagrebu se ove godine "Zelena čistka", osim u Parku prirode Medvednica uspješno provela i na još nekoliko lokacija u gradu - u zapadnom dijelu i Novom Zagrebu (Sopot – južno od Ehrlichove ulice), Stenjevcu, jezeru Dubravica, u Kustošiji (TOZ), Španskom, Črnomercu (Park šuma Grmoščica), Podsusedu (Vrapče), Dubravi (Šuma Novoselec – Brestje). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene