Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavljen rad

U nuklearki Krško počeo 40-dnevni remont

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rad nuklearke Krško zaustavljen je u noći na subotu, čime je započeo njen redovni remont koji bi se trebao završiti 25. svibnja, kad će opet biti uključena u mrežu.

Uz standardnu zamjenu dijela goriva tijekom remonta bit će izvedeno više kompleksnih preventivnih pregleda, nadgradnji i modernizacija opreme, a između ostalog zamijenit će se glava reaktora i rotor glavnog električnog generatora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sigurnost nije ugrožena Krško: Pukla šipka nuklearnog goriva, pala na dno reaktorskog bazena Slika nije dostupna Nema curenja Inspekcija u nuklearki Krško: 'Oštećenja su veća no što smo mislili'

Govoreći o remontu i djelovanju nuklearke u zadnjem proizvodnom ciklusu, njen je direktor Stane Rožman u četvrtak izjavio da nuklearka Krško djeluje s visokim stupnjem sigurnosti, a po djelotvornosti i iskorištenosti potencijala spada u gornju četvrtinu nuklearki u svijetu. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene