Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Molili za mir u svijetu

U Nagasakiju obilježen Dan pada Vukovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveta misa zadušnica za vukovarske žrtve i za mir u svijetu služena je u katedrali Urakami u japanskome gradu Nagasakiju u povodu osamnaeste obljetnice pada Vukovara.

Misu je predvodio biskup Sakae Kojima, a veleposlanik RH u Japanu Drago Štambuk obratio se vjernicima prigodnim govorom. U misnom slavlju sudjelovalo je oko sedam stotina vjernika, a istodobno se u svim crkvama nadbiskupije Nagasakija molilo za žrtve Vukovara i za mir u svijetu.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Na početku mise biskup je vjernicima predočio stradanje Vukovara, dok je hrvatski veleposlanik u govoru naglasio da prijateljstvo i sućut ubrzavaju zarastanje rana te je pozvao na zajedništvo u uzajamnom suosjećanju.

Dan uoči obilježavanja pada Vukovara u Nagasakiju je osnovano Društvo japansko-hrvatskog prijateljstva Nagasaki-Hrvatska, s posebnim naglaskom na suradnji s Vukovarom.

Osnivačkoj skupštini nazočili su gradonačelnik Nagasakija Tomihisa Taue, nadbiskup Joseph Takami, zastupnik u japanskom parlamentu Seigo Kitamura te specijalni izaslanik guvernera Keinosuke Tanaka. Za predsjednika Društva izabran je ugledni poslovni čovjek Shigemi Yoshida. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene