Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi pješačili

U Marijanskim svetištima diljem zemlje slavi se blagdan Velike Gospe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Euharistijska slavlja održat će se u Mariji Bistrici, Sinju, Aljmašu, Rijeci, Zagrebu...

U Marijanskim svetištima širom Hrvatske obilježava se blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Pročitajte i ovo Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića vlč. Domagoj Matošević uživo iz Marije Bistrice Sve je spremno za blagdan Velike Gospe: "Marijanska svetišta uvijek su duhovna oaza"

U Mariji Bistrici, najvećem hrvatskom Marijanskom svetištu, središnje euharistijsko slavlje za svetkovinu Velike Gospe predvodi zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić s početkom u 11 sati.

'Kako vidimo, vlast kao gospodarenje više privlači nevjernike nego vjernike'

U Sinju će euharistijsko slavlje predvoditi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a svečani ophod iz Gospina svetišta kreće u 9.30 sati. Svečano misno slavlje bit će i u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu  u 10 sati, dok će svečanu hodočasničku procesiju i euharistijsko slavlje u perivoju svetišta Majke Božje Trsatske u Rijeci predvoditi riječki nadbiskup Ivan Devčić s početkom u 18.30 sati.

Kardinal Josip Bozanić po tradiciji će predvoditi i središnje euharistijsko slavlje u svetištu Majke Bože Remetske u Zagrebu u 18 sati.

Neki do svetišta pješačili desetke kilometara

Dio hodočasnika prema marijanskim svetištima je krenuo uoči blagdana Velike Gospe. Vjernici su u četvrtak navečer u Mariji Bistrici sudjelovali u procesiji sa svijećama i molitvi. Neki od njih pješice su prešli desetke kilometara kako bi stigli do svetišta i pomolili se.

'Mi već nekoliko godina dolazimo pješke iz Sesveta, pa danas, vidjeli ste kakva kiša je bila, bili smo u napasti da se vratimo, ali nismo odustali evo...hvala Bogu, uz pomoć Gospe tu smo', rekla nam je u četvrtak Marica iz Sesveta koja je propješačila oko 32 kilometra.

Za Mladena iz Zagreba riječ je o tradiciji, u Mariji Bistrici je svake godine i Zagrepčanka Ivona koja je došla na misu i ispovijed.

'Prvi put smo sad pa da vidimo kako to je', rekao je o dolasku u svetište Siniša iz Križevaca

Darko, Veliko Trgovišće:'Pa tu redovito dolazimo, svake godine. To nam je naša vjera dala. To podržavam i za to se borimo', kaže Darko iz Velikog Trgovišća. (Ma.B./S.V./Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene