Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kajin podigao prašinu

'Kako se osjećaju naši kardinali dok im se sa stropa Sikstinske kapele sablažnjuje pe******a Michelangelo?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Kajin, nezavisni saborski zastupnik, podigao je prašinu u Saboru neprimjerenim riječnikom.

Kajin se na sjednici sabora za govornicom osvrnuo na referendum o braku i njegovu pozadinu. prozvao je HDZ, ali je izrazio zanimanje i za osjećajima naših kardinala dok biraju Papu u Sikstinskoj kapeli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Remek djelo Nezabilježen fotografski pothvat: Sikstinska kapela do najsitnijeg detalja Slika nije dostupna 'Dobro je informiran' Bozanić: Papa Franjo ne krije zadovoljstvo ishodom referenduma

"Volio bih isto tako znati, kako se osjećaju, između ostalog, i naši kardinali i naš kardinal, recimo na konklavama, dok biraju Papu, a sa svoda Sikstinske kapele im se sablažnjuje autor posljednjeg suda, da ne kažem jedna pe******a od Michelangela", rekao je kajin i izazvao zgražanja u Saboru, a potpredsjednik Sabora Nenad Stazić, koji vodi sjednicu, upozorio ga je da bira riječi.

UŽIVO iz Sabora: 'Hrvatska nije ugrožena izvana, ugrožena je iznutra'

"Birat ću riječi ali tako s nekima s desne strane doslovce treba govoriti. Nije fer gospodo ovo što radite", nastavio je Kajin.

"Igrate se na najsitnije emocije, koristi se kriza, vodi se politika što gore, to bolje. Vi jako dobro znate da u ovoj zemlji... ova vlast želi poručiti samo jedno, kao na onom Michelangelovom sudu, svi smo od Boga rođeni goli, svi smo pred Bogom jednaki, takvi ćemo i umrijeti i takvima nas Bog vidi", istaknuo je Kajin

Naglasio je kako nije problem u referendumu o braku, već u njegovoj pozadini. "To je, gospodo, rušenje ove Vlade", zaključio je Kajin.

"Budite uvjereni da će ova Vlada ispoštovati volju građana na referendumu i tu nema nikakve dileme, ali vam se ne smije dopustiti da silom ugrožavate vlast, jer time ugrožavate, ne Vladu, nego hrvatsku i budućnost nas u ovoj zemlji", istaknuo je Kajin.

Kajin je na kraju svojeg izlaganja pozvao građane da na referendumu glasuju protiv. "Branite, svi vi koji sad ovo slušate, gledate ova zasjedanja Sabora, branite Hrvatsku izlaskom na referendum i stavom 'protiv'", naglasio je.

Izokrenuta slika

Željko Reiner, zastupnik HDZ-a, još je jednom istaknuo kako mediji stigmatiziraju one koji podržavaju referendumsko pitanje o braku. naglasio je da se radi neviđenoj agresivnosti i verbalnom nasilju nad građanima.

"Duboko smo zabrinuti s jednom kampanjom ali i vlasti koja rabi nevjerovatne termine, primitivizam, fašizam, zatucanost, kako bi se stigmatiziralo pristaše za referendum. To poprima oblike zastrašivanja i društvo ide u polarizaciju i podjelu. Mediji stigmatiziraju one koji se ne slažu s vladajućima. Ta medijska kampanja se može nazvati harangom. Toliko agresivnosti mržnje i verbalnog nasilja dugo nije bilo prisutno u našem životu. Posebno vrijedjanje pojedinaca koji su se opredjelili za. Jedna izokrenuta slika koja dominira medijima s jedne strane predstavlja se jedna slaba, simpatična manjina, koja trazi pravo da se voli, a s druge strane mračne sile koje žele uskratiti drugima prava. Etiketiranje koje se spominje nije način na koji društvo treba funkcionirati. Svi nek glasuju po svojoj savjeti i postenju", poručio je Reiner.

Civilizirana kampanja

HNS-ov zastupnik Jozo Radoš obrazložio je još jednom stav svoje stranke i viđenje kampanja oko referednuma o braku.

"HNS je protiv referenduma kojim većina nameće volju i ograničava prava. Danas je seksualna, sutra može biti bilo koja druga. Treba se odlučivati u puno mirnijoj atmosferi. On je ušao u zonu velikih društvenih podjela. Odgovornost snose oni koji su ga podržali. I ako očekujete kada se pokrene takav oblik da ce druga strana biti mirna to je nemoguće. Ne opravdavajući ispade s jedne i druge strane, zanjući da to neće proći bez sukobljavanja, hanranga se događa i s jedne i s druge strane... Vlada nema utjecaj na medije onda bi imali vladine medije. Što se HNS-a tiče mi vodimo civiliziranu kampanju protiv referendima o tako krupnim pitanjima. Ovo stvara podjele i jedna se skupina dovodi u pitanje. Svatko ima pravo živjeti slobodno. Ovaj referendum je diskriminacija jedne skupine ljudi i to se sutra može odnositi na nekog drugog, stoga natucanja o harangi i spominjnje samo jedne strane i pozivanje drugih da nisu normalni i to je haranga", rekao je Radoš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene