Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Brak = žena + muškarac'

'U ime obitelji': U prvom danu se 131.000 građana izjasnila za referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 131 tisuće građana potpisalo je zahtjev za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela definicija braka kao životne zajednice muškarca i žene, izvijestili su iz Građanske inicijative 'U ime obitelji'.

Zahtjev za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca u prvom je danu potpisala 131.000 građana. Na skupljanju potpisa za referendum radi 4.500 volontera koji su, kažu iz Građanske inicijative 'U ime obitelji', iznimno zadovoljni zbog velikog broja građana koji inicijativu prepoznaju kao svoju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži poštivanje Ustava Markić: Šire se neistine o obitelji, neki pokušavaju blokirati referendum Slika nije dostupna 'Nasilje nad demokracijom' Zagreb Pride: Zahtjev za referendumom je nepravedan i opasan

>> Traže da se u Ustav unese odredba da je 'brak zajednica žene i muškarca'

'Potpisi će se prikupljati od 12. do 26. svibnja na više od 2.000 mjesta u cijeloj Hrvatskoj – ispred katoličkih i pravoslavnih crkava, džamija, na brojnim fakultetima svih hrvatskih sveučilišta, na najposjećenijim lokacijama u svim hrvatskim gradovima', dodaju u priopćenju.

Kako se radi o državnom referendumu moraju u 15 dana prikupiti potpise 10 posto prijavljenih birača u Hrvatskoj i dijaspori što je oko 375 tisuća.

Što mislite o akciji Građanske inicijative 'U ime obitelji'?

  • Slažem se sa zahtjevom
  • Ne slažem se sa zahtjevom
  • Svejedno mi je

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene