Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali HDZ da se preispita

U ime obitelji: 'Razočarani smo Josipovićevima nastojanjima da promijeni Ustav'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je stranka koja je provela promjene društva iz totalitarnog režima u demokraciju te bi trebala tim putem nastaviti, smatra Željka Markić.

Razočarani smo nastojanjima predsjednika države Ive Josipovića da promijeni Ustav i time zakoči referendumsku inicijativu ‘Birajmo zastupnike imenom i prezimenom’, istaknula je na današnjoj konferenciji za medije Željka Markić.

Pročitajte i ovo Hod za život Nepoznato, ali moguće Hod za život ove godine u 15 gradova: Hoće li se održati u vrijeme predizborne šutnje? Željka Markić, U ime obitelji - 2 Ideološko pitanje Jedni kažu izigran je Ustav, drugi kako ništa nije sporno! U ime obitelji želi Zakon o promjeni spola, struka im odgovorila: "To se ne bira, to je težina života"

Istodobno je pozvala HDZ da preispita svoj stav i naputke biračima da ne podrže referendumsko pitanje. Dojmovi s terena ne upućuju da takav stav HDZ-ovih birača, te ih pozivamo da ih poslušaju, dodao je Krešimir Planinić, voditelj pravnog tima građanske inicijative U ime obitelji.

Inicijativa 'U ime obitelji' uspjela u nemogućem - ujedinila SDP i HDZ!

HDZ je stranka koja je provela promjene društva iz totalitarnog režima u demokraciju te bi trebala tim putem nastaviti, smatra Željka Markić, te dodaje kako se nada da će danas Glavni odbor HSS-a sukladno najavama podržati referendumsko pitanje.

Oni koji ne podržavaju referendumsko pitanja, naglasio je Krešimir Planinić, u osnovi se boje preferencijalnog glasovanja ili iskazuju nerazumijevanje spram pitanja. Referendumsko pitanje želi biti sveobuhvatno i cjelovito i time unaprijediti izborni sustav, spasiti 25 posto propalih glasova te omogućiti biračima da oni odluče tko će u Sabor, a ne da tu odluku donose vrhovi stranaka.

Inače, pripreme su u fazi ishođenja svih dozvola koje su potrebne da bi se moglo omogućiti građanima da daju svoj potpis. Unatoč poplavama volonteri su predali zahtjeve i obavili sve ne bi li se zadovoljili zakonski preduvjeti za održavanje izjašnjavanja na 2000 lokacija. Neki gradovi i općine za razliku od prošlog referenduma zatražili su plaćanje pristojbi.

U udruzi vjeruju da se radi o nesporazumu, a detaljnije će o tim pokušajima izvijestiti sljedeći tjedan. Usto će izvijestiti i koliko je zahtjeva ishođeno od zatraženih, izvijestila je Ana Marija Marković. Na strancima ‘U ime obitelji’ uskoro će osvanuti točan popis mjesta s radnim vremenom na kojima će se od 21. rujna do 5. listopada održavati izjašnjavanje,a softver koji će to omogućiti u završnoj je fazi izrade. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene