Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđuju na upit Nove TV

U hrvatskoj tajnoj službi istražuju kako je procurila tajna diplomatska bilješka o predsjedničinim sastancima u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni danas, kao ni proteklih tjedana iz Ureda predsjednice nema službenog objašnjenja oko njezina putovanja u SAD.

Od prvog dana smo inzistirali na odgovorima, koje od nje traži i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Istodobno se u priču uključila i tajna služba.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Brzi odgovor Plenković: "Milanović me zadnji put zvao prije 150 godina" Novi ravnatelj SOA-e - 4 Novi sukob s Plenkovićem Hajdaš Dončić za Dnevnik Nove TV otkrio kad će Milanović riješiti imenovanje novog šefa SOA-e

Prvo je danas bila s energetskim stručnjacima, a nekoliko sati poslije primanje i poziranje i s najboljim hrvatskim vojnicima. Pred kamere je stala, ne i pred mikrofone.

I četvrti tjedan zaredom u Uredu predsjednice izbjegavaju pitanja o posjetu Americi. Na čiji je poziv otputovala, je li riječ o privatnom ili službenom putovanju - samo su neka od pitanja na koje ne nude odgovore.

Na dokumentaciji kojom mogu potkrijepiti gdje je bila, s kim se i zbog čega sastala i koliko iznose troškovi
sedmodnevnog boravka u SAD-u - inzistira i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

''Osim od Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, određene podatke zatražili smo i od Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Do raspravljanja o ovom predmetu na javnoj sjednici, ne možemo iznositi, niti komentirati detaljan sadržaj spisa'', izvijestili su iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Slična poruka i iz SOA-e. U hrvatskoj tajnoj službi, potvrđuju na naš upit, istražuju kako je procurila tajna diplomatska bilješka o predsjedničinim sastancima u SAD-u.

''Ovim putem Vas izvješćujemo kako SOA, zbog zakonskih ograničenja i sigurnosnih razloga, ne komentira sigurnosno-obavještajna postupanja iz svoje nadležnosti. Tek nakon što se Kolinda Grabar-Kitarović vratila, iz hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu, depeša je poslana na 10-ak hrvatskih institucija: od Ureda predsjednice, Vlade, Sabora, Ministarstva obrane, pa i u SOA-u.

Njihovi operativci moraju utvrditi tko je sve od njih imao pristup dokumentu i je li ga mogao kopirati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene