Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kongres ugostiteljstva i turizma

Velika potražnja za stranim radnicima, Filipović ima rješenje: Treba poraditi na demografiji, a tome će pomoći i neradna nedjelja

Aktualno Galerija Kava Kava Foto: Dnevnik Nove TV Radnica u ugostiteljstvu - 1 Radnica u ugostiteljstvu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Radnica u ugostiteljstvu - 2 Radnica u ugostiteljstvu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Radnica u ugostiteljstvu - 3 Radnica u ugostiteljstvu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Radnica u ugostiteljstvu Galerija 1/5 >>
Razloga za brigu mogli bi imati brojni kafići i restorani, ako u njima ne bude imao tko raditi. Zaključak je to s Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore. Dok nastojimo imati cjelogodišnji turizam, uvoz radne snage sve je veći i veći.

Od početka godine izdano je 147.300 radnih dozvola za strance. Kad bi ih sve stavili na isto mjesto, to bi bio treći grad po veličini u Hrvatskoj.

Iduće godine, smatraju poslodavci i obrtnici, moglo bi ih biti i više nego što je stanovnika u Splitu.

Dalibor Kratohvil, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, kazao je kako se slaže s Hrvatskom udrugom poslodavaca da će "nažalost iduće godine trebati rekordnih 200 tisuća stranih ljudi da izguramo sezonu pred nama, jer mi smo stabilna zemlja, turistička zemlja, mi smo autodestinacija".

Resorni ministar dodaje da treba poraditi i na demografiji, a tome će pomoći i neradna nedjelja. "Obitelj je temelj hrvatskog društva i u konačnici više slobodnog vremena i obitelji može se u perspektivi reflektirati na demografske izazove s kojma se susrećemo", rekao je ministar Davor Filipović.

Pročitajte i ovo Invalidska kolica vrlo je važno Uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada: "Sretna sam zato što sam finacijski neovisna"

Više od potrebama za radnom snagom za predstojeću turističku sezonu pogledajte u videu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene